IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия е напът да се превърне в първия бичи пазар за над 1 трлн. долара за годината

Водещият индекс BSE Sensex се покачи със 17% от рекордно ниското дъно през февруари до 7-месечен връх

16:02 | 10.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	Сградата на фондовата борса в Бомбай. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Сградата на фондовата борса в Бомбай. Снимка: архив, Ройтерс

Доверието в индийската икономика и метеорологичните условия дават на чуждестранните инвеститори увереност и те купуват индийски акции с най-бързото темпо от повече от година, пише Bloomberg.

Трейдърите пренебрегват едни от най-високите оценки за акциите от 2011 г. насам, с което отново връщат индийския фондов пазар към бичия тренд. Това се случва на фона на прогнозите за най-силния мусон от две десетилетия и публикуваните данни, които показват, че страната расте по-бързо от всички останали водещи световни икономики.

Притоците могат да продължат, след като ползите от политиката на премиера Нарендра Моди се виждат и от финансовите отчети на компаниите, от думите на популярни инвеститори, измежду които Марк Мобиъс, и от анализи на големи банки, сред които френската BNP Paribas.

От 1 април досега чуждите инвеститори купиха акции за 1,5 млрд. долара. Обемът е вторият най-висок в Азия, изключвайки Япония, след като през март бяха наляти 4,1 млрд. долара. Тогава се съживи апетитът за риск след разпродажбите през февруари, а Моди предприе стъпки към стимулиране на инвестициите и селските райони.

Сега индексът S&P BSE Sensex се покачи със 17% от рекордно ниското дъно, достигнато през февруари, както можем да видим на графиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още