IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия спира износа на ваксини срещу Covid до ваксиниране на значителна част от населението

Няма точна времева рамка за премахване на ограниченията за износ на ваксини от страната

12:52 | 19.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Индия ще задържи износа на коронавирусни ваксини, докато не бъде ваксинирана "значителна част" от нейното вътрешно население.

Това коментира ръководителят на оперативната група за Covid-19 в страната Винод Пол пред Асошиейтед прес, предава Bloomberg.

Няма точна времева рамка за премахване на ограниченията за износ на ваксини, посочва още Винод Пол в интервюто.

Въпреки че възобновяването на износа на ваксини срещу коронавирус все още е „на радара“, друг фактор, който Индия ще вземе предвид, преди да го направи, е когато изгради „видими запаси“, допълва той.

През април правителството на Индия забрани износа на ваксини срещу Covid-19 на фона на опустошителната втора вълна в страната. Институтът за серум в Индия, най-големият доставчик на ваксини в света, заяви, че може да не успее да поднови доставките в чужбина преди края на годината.

Потвърдените случаи на коронавирус в Индия надхвърлят 29 млн., а смъртните случаи са повече от 380 хил. Експерти предупреждават, че и двете числа са силно занижени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още