IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иран ще ограничава областите на спазване на ядрената сделка

Според президента на страната е очевидно, че Иран не може да спазва това споразумение едностранно

13:53 | 15.06.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Иран ще продължи да ограничава областите на спазване на задълженията си по ядреното споразумение със световните сили, докато другите подписали не дадат "положителни сигнали", каза президентът на страната Хасан Рохани, цитиран от Ройтерс и БТА, на азиатската среща на върха по въпросите на сигурността, която се провежда в Таджикистан.

Техеран обяви през май, че ще престане да спазва някои от задълженията си по ядрената сделка от 2015 г., след като по-рано САЩ обявиха, че едностранно се изтеглят от нея. Той възнамерява да поднови обогатяването на уран до по-висока степен, ако до 60 дни световните сили не защитят икономиката му от американските санкции.

"Очевидно е, че Иран не може да спазва това споразумение едностранно", каза Рохани пред лидерите на 27 азиатски държави, събрали се в Душанбе. Той не посочи какво конкретно ще предприеме Иран или пък какви положителни сигнали очаква да види.

В заключителната си декларация страните участнички във форума в Душанбе потвърдиха, че споразумението по иранската ядрена програма от 2015 г. е значително постижение на многостранната дипломация и че то няма алтернатива, като призоваха всички страни, които са го подписали, да изпълняват изцяло задълженията си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
***'ите = тъъппиите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
ABBA
преди 4 години
Виждал съм няколко интернет форума да се сриват,когато се даде трибуна на наглост и бездарие да си разиграва коня как си ще!Ще се радвам тук ***'ите *** да осерат всичко и този пропаганден сайт да се превърне в ке'нефф....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
julian12
преди 4 години
Пропагандата започна....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още