IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея бе зеленото петно на картата на азиатските борси днес

Инвеститорите са притеснени от последните коментари на СЗО

11:51 | 21.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Kiyoshi Ota/Bloomberg</p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион затвориха предимно с понижения в четвъртък, след като инвеститорите продължиха да следят за възобновяването на икономическата активност на фона на пандемията от коронавирус, информира CNBC.

В континентален Китай измерителят Shanghai composite се понижи с 0,55% до 2867,92 пункта. Показателят Shenzhen component намаля с 0,94% до 10 845,40 пункта. Хонконгският индекс Hang Seng отписа 0,47% и приключи сесията при 24 284,39 пункта.

В Япония бенчамркът Nikkei 225 отчете спад от 0,21% до 20 552,31 пункта, докато индексът Topix се понижи с 0,23% до 1491,21 пункта.

Данните за търговията на Япония, публикувани от Министерството на финансите в четвъртък, показаха, че износът на страната през април е спаднал с 21,9% на годишна база .

От своя страна показателят Kospi в Южна Корея, се противопостави на регионалната тенденция, като нарасна с 0,44% до 1998,31 пункта.

Австралийският бенчмарк ASX 200 затвори с понижение то 0,41% при 5550,40 пункта.

Към 11:25 ч. българско време йената се търгува на ниво от 107,71 йени за долар, а австралийският долар - на стойност от 0,655 щатски долара.

„Всички погледи са насочени към глобалните индекси на мениджърите по поръчките PMI с цел да се разбере дали икономическата активност е била затруднена през април и дали облекчаването на ограниченията и блокадите допринася за  активността, както посочват показатели за мобилност на  Apple и Google например“, каза Тапас Стрикланд, икономист от National Australia Bank.

Инвеститорите също продължават да наблюдават развитието на пандемията от коронавирус, след като от Световната здравна организация заявиха, че броят на новите заразени достига рекордни дневни стойности през тази седмица на фона на облекчаването на мерките срещу разпространението на Covid-19.

Пазарите получиха тласък в началото на седмицата, след като компанията Moderna обяви положителните резултати от първата фаза на своето изследване за потенциална коронавирусна ваксина. В сряда, в отговор на съобщение от STAT News, че експерти по ваксините са скептично настроени към новите данни на Moderna, говорителят на компанията заяви, че никога няма да предоставят данни, които се „различават от реалността“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още