IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея е първенецът на азиатските борси днес

За сметка на това в континентален Китай търговията бе смесена

11:28 | 25.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Noriko Hayashi/Bloomberg</p>

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Основните борси в азиатско-тихоокеанския регион затвориха сесията във вторник предимно с повишения, след като индексът S&P 500 достигна нов рекорд в търговията на Wall Street, информира CNBC.

В Япония измерителят Nikkei 225 нарасна с 1,35% до 23 296,77 пункта, докато индексът Topix добави 1,13% до 1625,23 пункта.

Показателят Kospi в Южна Корея поведе зелената вълна в региона, след като се повиши с 1,58% до 2366,73 пункта.

За сметка на това в континентален Китай търговията бе смесена. Измерителят Shanghai composite премина на отрицателна територия, като се понижи с 0,36% до 3373,58 пункта, докато показателят Shenzhen component нарасна с  0,02% до 13 669,41 пункта. Хонконгският индекс Hang Seng също отчете спад от 0,16% до 25 517,13 пункта.

Австралийският бенчмарк ASX 200 затвори с повишение от 0,52% при 6161,4 пункта.

Към 11:15 ч. българско време йената се търгува на ниво от 106,23 йени за долар, а австралийският долар - на стойност от 0,716 щатски долара.

Междувременно търговският представител на САЩ Робърт Лайтайзър и министърът на финансите Стивън Манучин разговаряха с вицепремиера на Китай Лю Хъ в понеделник вечерта, за да „обсъдят прилагането на историческото споразумение от първа фаза между Съединените щати и Китай", се посочва в съобщение, публикувано от Службата на търговския представител на САЩ. Разговорът бе потвърден и от китайската държавна медийна агенция Xinhua.

"И двете страни виждат напредък и се ангажират да предприемат необходимите стъпки, за да гарантират успеха на споразумението", заявиха от кабинета на търговският представител на САЩ.

Акциите на авиокомпаниите в азиатско-тихоокеанският регион поскъпнаха във вторник. В Хонконг книжата на China Eastern Airlines се търгуваха с 4,67% по-високо, докато тези на China Southern Airlines отчетоха ръст в цените си с 5,45%. Подобни ходове бяха наблюдавани в Япония, където акциите на ANA Holdings поскъпнаха със 7,14%. Междувременно в Сингапур, книжата на  Singapore Airlines също поскъпнаха с  4,35%.

Този оптимизъм се дължи на положителните развития около лечението на  коронавируса. Администрацията по храните и лекарствата в САЩ също одобри използването на възстановителна плазма като лечение на пациенти с коронавирус, въпреки че учените и служителите в общественото здравеопазване изразиха съмнения относно ефективността на метода. Съобщава се, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля също бързо разработване на експериментална ваксина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още