IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея облекчава COVID мерките за работници от индустрията за чипове

От април работещите в сферата на автомобилните чипове са освободени от двуседмична карантина и ще бъдат ваксинирани с приоритет, съобщават от правителството

10:08 | 10.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Noriko Hayashi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Правителството на Южна Корея обяви, че ще освободи онези работници, които работят в индустрията на автомобилните чипове, от двуседмична карантина заради коронавируса и ще даде приоритет на ваксинациите на хората с ключова роля за доставките на тези продукти, съобщава Ройтерс. 

Решението е свързано с опита на страната да ограничи щетите за глобалната автомобилна индустрия, нанесени от недостига на чипове, който принуди концерните да свият производството. В тази връзка Германия и САЩ също предприемат мерки за решаване на проблема.

Водещият южнокорейски автомобилен производител Hyundai Motor успява за момента да поддържа производствените нива стабилни, но представител на работническите синдикати заяви пред Ройтерс, че извънредното производство на по-малко популярни модели е спряло, а производствените графици се променят всяка седмица.

Въпреки че ситуацията при местната автомобилна индустрия остава относително стабилна в сравнение с конкурентите отвъд граница, „опасенията относно бъдещите смущения в производството се увеличават“, споделят от южнокорейското правителство.

Капацитетът за производство на чипове не може да бъде увеличен бързо, тъй като 98% от автомобилните чипове, използвани от южнокорейските автомобилни концерни, са доставяни от други страни, добавят от правителството.

За да се справят с недостига, представители на корейски или чуждестранни компании, участващи във вноса и производството на автомобилни чипове, няма да бъдат поставяни под двуседмична карантина при пристигането им в Южна Корея, като облекчението влиза в сила от април.

Ваксинациите срещу COVID-19 ще бъдат на разположение за хора, които напускат страна във връзка с търговия или осигуряване на автомобилни чипове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
разбийте напречно на поне 10 части , трите големи производителя дето диктуват пазарът , и нещата ще потръгнат ... спрете с този архаизъм за 30% дял от пазарът ... !! светът вече не може да поняса монопол от 30% ... !! трябва максимумът да е 10% ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още