Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Южна Корея отпуска 39 милиарда долара на малкия бизнес

Това е част от стратегията на властите за ограничаване на негативните ефекти от коронавируса върху икономиката

Южна Корея отпуска 39 милиарда долара на малкия бизнес

Снимка: Piixabay

Президентът на Южна Корея Мун Джей-ин обеща 50 трлн. вона (39 млрд. долара) спешно финансиране за малкия бизнес и други стимулиращи мерки с цел подкрепа на  засегнатата от коронавируса икономика, информира Ройтерс.

Пакетът е последният в поредица от стъпки, които властите в Южна Корея предприеха за ограничаване на трудностите пред четвъртата по големина икономика в Азия, включително намаляване на лихвите, допълнителни правителствени разходи от 11,7 трилиона вона (9,12 милиарда долара) и увеличаване на доларовите резерви.

Правителството ще издава гаранции за заемите на затруднени малки предприятия с размер на годишните приходи  по-малко от 100 милиона вона (78 000 долара), за да се гарантира, че те могат лесно и евтино да получат достъп до кредитиране, каза Мун.

Още по темата

„Местните  търговски банки и спестовните банки също ще позволят отлагане на плащанията по  кредити от малки предприятия, ако те не могат да си го позволят на падежа“, добави той.

„Решихме да предприемем мерките, за да предпазим на малките и средни компании и самонаетите лица от фалит и да облекчим безпокойството във финансовия сектор“, каза Мун и добави: „Ще разширяваме мерките си в процеса на разгръщане на ситуацията, ако това  е необходимо“.

Южна Корея беше силно засегната от коронавируса, който се появи в Китай в края на миналата година. От Корейския център за контрол и превенция на заболяванията (КЦПЗ) съобщават за 152 нови случая в четвъртък, като общия брой на заразените в Южна Корея достига 8655 души.

Страната започна да налага по-строги гранични проверки за всички пристигащи от чужбина, след скорошните повишения на заразени пътници.

„Ние сме уверени, че можем и ще спечелим войната срещу коронавируса“, ​​каза заместник-директорът на KЦПЗ Куон Джан-уок на брифинг.

„Но в хода на нашите индивидуални битки може да изпаднем в затруднение ... така че, моля, придържайте се към правилата за лична хигиена и приемете социалното дистанциране за вашето ново ежедневие“, добави той.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Китай ще наложи санкции на Lockheed Martin заради оръжейна сделка с Тайван