Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Износът на петрол от Китай спада заради свиването на глобалното търсене

Много китайски рафинерии свиват експортните доставки през втората половина на март и в началото на април

Износът на петрол от Китай спада заради свиването на глобалното търсене

Снимка: Bloomberg

Китай може да свие износа на петролни продукти през април заради блокадите на страните по света, предизвикани от пандемията от коронавирус, които водят до сериозен спад в търсенето, съобщава S&P Global Pltatts, позовавайки се на данни на трейдъри, анализатори и рафинерии. 

Още по темата

Китайският държавен петорлен гигант Sinopec прогнозира ограничен износ на петролни продукти през второто тримесечие на годината в сравнение със същия период от 2019 г., тъй като броят на желаещите да купуват на международния пазар намалява.

Едно от звената на компанията, Guangzhou Petrochemical, е свило износа на реактивно гориво с още 70% до около 30 000 mt през април от нормалното ниво от 100 000 mt месечно, информират от Sinopec.

В същото време PetroChina намали износа на петрол и петролни продукти за април спрямо март. Износът свиват и две от подразделенията на дружеството - Liaoyang Petrochemical понижава наполовина износа до 60 000 mt, докато Petrochemical Corp свива експортните доставки с  22% до 350 000 mt.

Нещо повече, дъщерното  дружество на PetroChina Guangxi Petrochemical, което изнася до 370 000 mt месечно петрол и петролни продукти, планира да спре износа и да удължи периода на затворени врати. Рафинерията е изнесла 290 000 mt и 325 000 mt петролни продукти съответно през февруари и март.

Sinochem Quanzhou Petrochemical също предупреди, че намалява износа на своите продукти.

Базиран в Сингапур пазарен наблюдател заяви, че натоварването на износните доставки на бензин от Китай се е забавило през втората половина на март до около 760 000 mt в сравнение с 950 000 mt, отчетени през първата половина на месеца, което предполага, че тенденцията на спад започва с разпространението на пандемията по света.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Азиатските борсови индекси се разминаха при дебюта на ZTO Express в Хонконг