Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Japan Airlines отчете най-високата си загуба след повторното листване от 2012 г.

Японският превозвач се отказва от изплащането на своя междинен дивидент и предупреди за бавно възстановяване от коронакризата

Japan Airlines отчете най-високата си загуба след повторното листване от 2012 г.

Снимка: Bloomberg L.P.

Японският въздушен превозвач Japan Airlines Co. отчете най-голямата си тримесечна нетна загуба от поне осем години и реши да се откаже от изплащането на междинен дивидент, докато се опитва да преодолее пагубното въздействие на коронавируса, съобщава Bloomberg.  

Още по темата

Загубата на авиокомпанията за първото тримесечие достига 93,7 млрд. йени (89 млн. долара), най-голямата от повторното ѝ листване на Токийската борса през 2012 г. Оттогава Japan Airlines е отчела само още една тримесечна загуба - през януари-март тази година.

Избухването на пандемията от COVID-19 удари сериозно авиационната индустрия в световен мащаб и принуди авиокомпаниите да започнат безпрецедентни съкращения на разходите и работниците. Международната асоциация за въздушен транспорт не очаква пълно възстановяване най-малко до 2024 г.

Финансовите резултати на Japan Airlines надхвърлят прогнозата на анализаторите за загуба от 91,8 млрд. йени, като компанията предупреди, че ще отнеме време преди да започне да се възстановява, визирайки помрачените перспективи в международен план.

Дружеството отчита 78-процентен спад на приходите от продажби до 76 млрд. йени през първото тримесечие на фискалната година.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Азиатските борсови индекси се разминаха при дебюта на ZTO Express в Хонконг