IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Катар внесе жалби в СТО срещу търговския бойкот

Кралството обвинява страните, че са въвели мерки, които представляват "принудителни опити за икономическа изолация"

17:06 | 04.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сградата на централната банка на Катар в Доха. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сградата на централната банка на Катар в Доха. Снимка: Ройтерс

Световната търговска организация (СТО) потвърди днес, че Катар внесе жалби в СТО срещу икономическия бойкот на три съседни страни от Залива, предаде DPA.

„Катар е поискал СТО да проведе консултации в СТО по спора с Обединените арабски емирства (ОАЕ), Бахрейн и Саудитска Арабия относно мерките, приети от трите страни за ограничаване на търговията със стоки и услуги от Катар и свързаните с търговията права на интелектуална собственост" посочва организацията в сайта си.

В жалбите си Катар обвинява страните, че са въвели мерки, които представляват "принудителни опити за икономическа изолация".

Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет скъсаха дипломатическите, търговските и транспортните връзки с Катар през юни, след което представиха списък с 13 искания като условие да прекратят бойкота.

През миналия месец министрите на външните работи от арабския квартет заявиха, че са готови да започнат преговори, ако Катар прояви готовност да спре да подкрепя тероризма и изпълни исканията им.

Доха многократно отхвърли техните обвинения.

Вижте повече по темата тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още