IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай: Не сме прикривали данни за коронавируса

Властите никога не биха си позволили подобно нещо, обяви говорителят на външното министерство

13:17 | 17.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Говорителят на Министерството на външните работи на Китай Джан Лидзиен заяви днес, че огнището на коронавируса в страната никога не е било прикривано, а правителството не позволява подобни неща, предава Ройтерс.

Джан коментира пред репортери на ежедневния брифинг, че резивизираните случаи в Ухан, където избухна епидемията в края на 2019 г., са резултат от статистическа верификация, за да се увери страната в точността на данните. По думите му подобни промени са нещо обичайно в международен мащаб.

По-рано днес здравните власти в Ухан обявиха, че резивират общия брой на смъртните случаи с 50% нагоре до 3869, за да коригират онова, което определиха като неправилно отчитане, закъснения и пропуски.

Някои, включително президентът на Съединените щати Доналд Тръмп, открито поставиха под въпрос точността на данните за случаите, които Китай обявява, заради мащаба на епидемията в азиатската страна.

По-рано днес Китай обяви и най-големия си спад на брутния вътрешен продукт за тримесечие в историята, което подсказва за трудните дни на икономическо възстановяване, които очакват държавата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още