IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай осигурява 100 млн. долара помощ за бежанската криза

Китайският премиер Ли Къцян отбеляза, че внушителното движение на бежанци създава политическа и социална заплаха

20:22 | 19.09.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Китай планира да осигури допълнително хуманитарна помощ за 100 млн. долара за справяне с глобалната бежанска криза, съобщи днес китайският премиер Ли Къцян, цитиран от Ройтерс.

На среща на високо равнище на ООН, посветена на бежанците, Ли отбеляза, че внушителното движение на бежанци създава политическа, социална заплаха и заплаха за сигурността, от която може да се възползват терористи, пише БТА. 

Икономическите мигранти и бежанците представляват два различни проблема, които международната общност трябва да разглежда поотделно, заяви на същата среща полският президент Анджей Дуда, цитиран от ТАСС. 

В дискусиите за миграционната криза често не се прави ясно разграничение между икономическа миграция и бежанци. Това са две различни явления, които изискват различни отговори. Ако обединим трагедията на бежанците с нуждите на икономическите мигранти, няма да можем да помогнем ефективно на нито едната от двете групи, подчерта Дуда.

Премиерът на Италия Матео Ренци също каза, че няма никаква връзка между миграцията и тероризма и заяви, че е неоправдано да се обвързват двете неща, предаде ТАСС.

Терористите дойдоха в Европа не с лодки през Сицилийския пролив, а със самолети, а извършителите на атентатите от 11 септември 2001 г. дори летяха в бизнес класа, каза Ренци.

Той призова да се направи всичко необходимо, за да се изкорени идеологията на смъртта и да се демонстрира единство в борбата с тероризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
You have been banned for the following reason:***!!! Пуска теми за *** в инвеститорски форум. Предупреждения от години за какво ли не. Стига вече!Date the ban will be lifted: НикогаТемата беше за влиянието на хомосексуализма в обществено политическия живот.Ми виж я колко и е акъла , след като темата не и харесва ,не я затваря с предупреждение , а направо бан...предупреждения от години ...какви години , една година !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Babbitt
преди 7 години
You have been banned for the following reason:Агресия, отвратително поведение не веднъж към потребители и автори на статии. Банн след десетки предупреждения.Date the ban will be lifted: НикогаНормален ли е човек написал подобно нещо, четейки хора всичките ми мнения? Не е ли за психиатрично заведение?Китай осигурява вече като велика сила, милиард и половина чиляка няма да ги уплашат дори 3млн. бежанци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още