Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Китай се готви да ускори отварянето на финансовите си пазари

Страната предвижда мерки за насърчаване на по-голямо присъствие на чуждестранни банки и застрахователни компании

Китай се готви да ускори отварянето на финансовите си пазари

Снимка: Ройтерс

Китайският регулатор на търговията с ценни книжа заяви, че страната може да ускори отварянето на финансовите си пазари особено ако САЩ смятат, че процесът е твърде бавен.

„Китай е напълно готова за отваряне“, заяви Фан Сингхай, зместник-председател на Китайската регулаторна комисия по ценните книжа в рамките на форум в Пекин. „Американската страна се оплака, че се отваряме прекалено бавно, можем да ускорим“ процеса, посочи още той, цитиран от Bloomberg.

Още по темата

Фан също така призова повече хора да се ангажират с решаването на съдбата на американо-китайските отношения, най-вече представители на индустрията и в двете страни, които вероятно по-лесно ще намерят начини за подобряване на конкурентната среда.

Китайските власти многократно са отбелязвали, че искат финансовата система на страната да се отвори още през тази година, допълвайки обещанията за по-добро интегриране на сектора за над 40 трилиона долара в световната икономика.

По-голямото чуждестранно участие ще даде необходимия тласък на местната индустрия на фона на глобалното икономическо забавяне и търговското напрежение със САЩ. В същото време компаниите от Wall Street ще могат да получат милиарди долари печалба от новия пазар.

В рамките на същия форум заместник-председателят на друга китайска комисия – Регулаторната комисия за банково и застрахователно дело, Уан Джаосин посочи, че страната ще позволи по-голямо присъствие на чуждестранни банки и застрахователни компании.

По думите му комисията разглежда нов кръг от мерки за отваряне, които включват допълнително облекчаване на условията за пазарен достъп, като целта е да се привлекат повече чуждестранни финансови институции, съобщава Ройтерс.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Тръмп: Търговските преговори с Япония напредват