IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската банка PSBC поглежда към онлайн услугите с IPO за над 10 млрд. долара

Банката се цели към развитието на онлайн финансови услуги

08:12 | 07.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

В рамките на плановете за първично публично предлагане (IPO) за над 10 млрд. долара китайската банка "Postal Savings Bank of China (PSBC) ще се опита да се превърне от кредитор в дигитален играч с помощта на инвеститорите Ant Financial и Tencent Holdings, съобщава Ройтерс.

Според проспекта за публичното предлагане и запознати с темата източници PSBC планира да работи с компании за онлайн услуги като Tencent и Ant, филиали за онлайн плащания на електронния търговец Alibaba, за създаването на онлайн потребителски финансови услуги. 

В документа, станал публичен тази седмица, банката с мрежа от 40 хил. клона в Китай, изразява желание да задълбочи сътрудничеството си с подразделението на Ant and Tencent за онлайн финансови услуги – WeBank, като работи в областта на интернет и мобилните финансови услуги.

Банката обяви, че активно изследва системата за мобилни разплащания и развива финансови мобилни услуги. В проспекта, дълъг 843 страници, се посочва, че през септември започва обратното броене до IPO-то, което се очаква да бъде най-голямото ново листване на борсата в последните две години. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още