IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kospi се покачи с над 1% след пет последователни губещи сесии

Инвеститорите са насочили вниманието си към решението на ЕЦБ за промяна на лихвените нива по-късно в четвъртък

11:43 | 07.09.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски пазари затвориха с повишения в четвъртък, следвайки позитивния тренд на Wall Street, предава CNBC.

Японският Nikkei 225 се повиши с 0,2% до 19 396,52 пункта. На Корейския полуостров Kospi скочи с 1,14% до 2 346,19 пункта след пет последователни сесии на спад. Индексът беше подкрепен от позитивизма в сектора на брокерските услуги, автомобилите, както и няколко технологични акции. Книжата на Samsung Electronics поскъпнаха с 2,38%, а тези на Hyundai Motor повишиха цената си с 1,47%.

Корейските пазари вероятно са били подсилени от новината, че САЩ са решили да отхвърлят плановете за прекратяване на търговските сделки с Южна Корея, посочва CNBC.

Австралийският ASX 200 затвори почти без промяна на ниво от 5 689,9 пункта, след като ръстовете при телекомуникационните и комуналните услуги бяха заличени от спадовете в здравния сектор и минната индустрия.

Междувременно в Хонконг Hang Seng отписа 0,33% от стойността и малко след 10 часа българско време. На китайските континентални пазари Shanghai Composite се понижи с 0,56% до 3 366,43 пункта, докато Shenzhen Composite не успя да задържи първоначалния ръст и записа спад от 0,34%.

Източник: CNBC

Доларът поевтиня леко спрямо йената до 108,96 йени за долар към 10:10 часа българско време. Американската валута остана стабилна спрямо кошницата от валути, като доларовият индекссе търгуваше на ниво от 92,149 пункта в сравнение с 92,185 пункта през предходната сесия.

Инвеститорите са насочили вниманието си към решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) за промяна на лихвените нива по-късно в четвъртък. Освен програмата за закупуване на активи единната валута също може да бъде на радара на централната банка, след като еврото се покачи до 2,5-годишен връх спрямо долара.

На корпоративния фронт акциите на Toshiba затвориха почти без промяна, след като поевтиняха с повече от 1,5% по-рано през сесията. Компанията реагира със спад на новината, че американската технологична компания Western Digital е предложила да оттегли своята оферта за звеното за производство на чипове на Toshiba в замяна на по-силна позиция в съвместното предприятие на двете компании.

На петролния пазар фючърсите върху сорта Брент поевтиняха с 0,11% до 54,14 пункта, докато тези върху американския лек суров петрол понижиха цената си с 0,24% до 49,04 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още