Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Кувейт позволява само на ваксинираните си граждани да пътуват в чужбина

Пътуващите за Кувейт трябва да имат поставена само от одобрените от властите четири ваксини срещу коронавируса

Кувейт позволява само на ваксинираните си граждани да пътуват в чужбина

Снимка: Архив Ройтерс

От 1 август само ваксинирани срещу коронавирус граждани на Кувейт ще могат да пътуват извън страната, съобщава Gulf Business. От същата дата чужди резиденти в Кувейт ще могат да се завърнат в страната само с доказване на пълния ваксинационен курс. Нещо повече - те трябва да са ваксинирани само с една от четирите одобрени от властите ваксини - PfizerBioNTech, Moderna, AstraZeneca или Johnson&Johnson.

От задължението да представят ваксинационен сертификат ще бъдат освободени децата под 16 години, хората, които докажат с документи, че не подлежат на ваксиниране, и бременни жени, допълва Ройтерс.

Още по темата

Всички пътуващи от и за Кувейт ще бъдат допускани на борда на самолетите единствено след 14 дни от поставената последна доза ваксина срещу коронавирус и след направен PCR тест в последните 72 часа.

Всички - и чужди граждани, и граждани на Кувейт, пристигащи в страната, се поставят под карантина за 7 дни. Тя може да бъде вдигната при представяне на отрицателен PCR на третия ден от пристигането.

Неваксинираните кувейтски граждани, както и тези, които имат поставена ваксина, която не е одобрена в страната, трябва да се регистрират в специална платформа и да платят сами два теста - при влизане в Кувейт и втори на шестия ден от наложената им карантина. Те ще бъдат поставени под карантина в специални хотели и ще трябва да платят и разходите за своето пребиваване там.

Дори и при негативен резултат неваксинираните кувейтски граждани продължават седемдневната си карантина в хотела и след това се поставят под същото ограничение за още седем дни, но вече в дома си.

Ваксинираните в Кувейт граждани трябва да се регистрират в специална платформа. Тези, които са получили своята ваксина в чужбина, пък трябва да оторизират сертификата си в сайта на Министерството на здравеопазването.

Ваксинирането трябва да бъде верифицирано онлайн преди пътуването до Кувейт и няма да бъдат приемани документи на хартия, обясняват още кувейтските власти. 

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Евентуален фалит на Evergrande - оздравяващ ефект за киайската икономика?