Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Ли: Китай ще представи нови мерки за насърчаване на частните инвестиции

Пречките пред частните инвестиции в сектори като здравеопазването и грижите за възрастните хора ще бъдат намалени

Ли: Китай ще представи нови мерки за насърчаване на частните инвестиции

Ли Къцян. Снимка: Ройтерс

Китай ще ускори реформите и ще започне нови инициативи за премахване на пречките пред частните инвестиции и бизнес. Това заяви премиерът Ли Къцян вчера на изпълнително заседание на Държавния съвет, предаде агенция Синхуа, цитирана от Ройтерс.

Премиерът отбеляза, че в бъдеще трябва да бъдат взети мерки, които да насърчат частните инвестиции.

"Икономиката ни показва стабилно представяне с добър импулс на растеж. Изправени пред нови обстоятелства и предизвикателства, ние трябва да ускорим реформите, да обърнем внимание на възникващите проблеми, да планираме напред, ако е необходимо да променяме деликатно политиката ни, за да сме сигурни, че икономиката функционира в подходящ диапазон", цитира изказването на Къцян агенция Синхуа.

Пречките пред частните инвестиции в сектори като здравеопазването и грижите за възрастните хора ще бъдат намалени или премахнати и правителството ще се опита да намали ограниченията върху използването на земята, като финансира подкрепа и обучение на персонала в тези области.

"Потенциалът на потреблението като движеща сила на растежа трябва да бъде отключен още повече. В същото време трябва да бъдат положени повече усилия, за да се намалят разходите на бизнеса, да се подкрепи износа и да се използват по-добре чуждите инвестиции", добави Ли Къцян.

БТА 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Азия Ли Къцян

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
0
 
2
Lucifer до: korn
преди 2 години
Няма профилна снимка
Колкото и широко да отворят китайския пазар за чужди стоки, не виждам как и кой ще конкурира убийствено ниските и дъмпингови цени на китайското производство! Даже и Тръмп си е поръчал за бъдещата си предизборна кампания знамена от китай за по 1$!!! Кой и как ще уплаши Китай с мита? Те просто са супер конкурентни! И никакви Тръмп-протекций няма да принудят дори самия Тръмп да си купи друго, освен пак китайско знаме за 1$ !!!!!!!!!
0
 
1
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не може целия свят да си е отворил пазарите за китайските стоки,а китайския пазар да е затворен за чуждестранния бизнес.И защо беше нужно да се стига до идването на Тръмп на власт за да се направят тези промени не е ясно.

Още от Азия
Азиатските борси приключиха с ръстове последната сесия от седмицата