IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ли Къцян: Китай трябва да подобри бизнес средата на производствения сектор

Необходими са повече усилия за насърчаване на по-малките фирми, твърди китайският министър-председател

15:03 | 27.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китай трябва да предложи повече услуги за набиране на капитал на компаниите, особено на по-малките фирми, и да разгледа данъчните и лихвените си политики, които подкрепят модернизирането на производствения сектор, посочва министър-председателят Ли Къцян в текст, публикуван на уебсайта на правителството и цитиран от Ройтерс.

По думите на Ли бариерите за влизане на пазара трябва да се снижат, професионалното обучение да се подобри, а защитата на интелектуалната собственост да се увеличи, докато Китай иска да подобри своя производствен сектор.

Китай работи по своята стратегия “Made in China 2025”, която има за цел да насърчи китайското производство и да направи местните фирми световни технологични лидери.

Коментарите на Ли, направени по време на среща с представителите на различните правителствени департаменти и с компании в петък, бяха публикувани в неделя на уебсайта на правителството.

“Производството е основата на икономическото развитие. За да подобрим китайската икономика и да осъществим нова индустриализация, трябва да разчитаме на укрепването на китайското производство”, посочва още той.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още