IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАТО: Направихме най-доброто, което можем, в Кабул

С чиста съвест сме, тъй като с наличното направихме най-доброто при тези условия, заяви високопоставен цивилен представител на Алианса за Афганистан

15:43 | 28.08.21 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;EPA/ZURAB KURTSIKIDZE</em></p>

Снимка: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Персоналът, ангажиран с евакуирането на колкото се може повече хора от Кабул, след като талибаните поеха управлението в страната, направиха най-доброто в една изключително трудна ситуация. Така от НАТО коментираха действията си в страната, цитирани от Ройтерс.

„С чиста съвест сме…, тъй като с наличното направихме най-доброто при (тези – бел. ред.) условия“, коментира италианският дипломат Стефано Понтекорво, високопоставен цивилен представител на Алианса за Афганистан.

Понтекорво, който напусна страната в петък, заяви, че тези, които са били ангажирани с евакуацията, са преминали границата между възможното и невъзможното, за да изведат всеки, който могат, от страната.

„Оставихме неколцина, които не сме изоставили, но ще дадем най-доброто от себе си да приберем у дома“, каза още той пред репортери.

Италиански военни самолети са извели над 4800 афганистанци от страната към 27 август, включително 1400 деца, обяви министерството на отбраната.

Италианският министър на външните работи Луиджи ди Майо похвали усилията на дипломатите и армията.

„Евакуирахме повече афганистанци, отколкото която и да е било друга страна от Европейския съюз“, заяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 2 години
абсолютно сериозен съм... незнам къде си ги виждал тия, но аз рядко съм виждал интегрирани мюсолмани на Запад, да не кажа никога.. никой не се занимава да ги интегрира, мой ... сигурен ли си че тоя е бил интегриран?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 2 години
даже и това не са научили ;) моите приятели които се прецакаха с казармата единственото което научиха беше текста на всички фолк хитове ... наизуст!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
korn
преди 2 години
Лесно? Сериозно ли говориш. Аз познавам мюсулмани от тези краища на света които живеят в Европа от години и мога да ти кажа, че дорри тези които са интегрирани пак си остават Алах Акбаровци по душа. А тези там, живеещи в сърцето на мрака и Ислям да ги цивилизоваш е почти невъзможно. Може би не си чел достатъчно по темата, но от НАТО се опитаха да ги цивилизоват, отвориха училища, наляха пари, учиха ги на цивилизация, ред и закон. Опитха са да избият Алах от главите им, учеха ги, че жената не е крава която пребиваш с камъни на площада и постигнаха нещо, но дотам. Дори китайците, които не обесняваят демократично, ами направо ги вкарват в лагери за обучение, не могат да ги променят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
mrynmryn
преди 2 години
У нас, по-старите претендират за това, основно, че се научили как да си оправят леглото, за щастие аз се разминах с тоя коптор, наречен казарма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 2 години
лесно, ако това ти е целта... само че те не им обясняваха, ами им въоръжаваха армията... На всякъде чета колко самолета и хъмвита са им дали и колко пара са потрошили за армията им и никъде не прочетох колко училища са построили!... е ако ми покажеш някой поумнял докато е в армията носещ оръжие, ще спечелиш Нобелова награда !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
korn
преди 2 години
Опитахме, но как да обесниш например на един алах акбаровец, че жените, нашите, майки, дъщери и сестри са хора и не трябва да бъдат третирани като животни? Как да обесниш на тази *** че няма Алах и че той е свободен да изгради един свят разчитащ на своя ум. Прасето иска да си живее в *** и това е. Да се оправят Русия и Китай с прекрасните си съседи талибани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 3
Ivel
преди 2 години
По-добре, ако не сте били уверени не е трябвало да се пробвате точно пък там. Получи се класика по Черномирдин - "Хотели как лучше, а получилось как всегда!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
serafima
преди 2 години
Наистина ли НАТО коментира толкова ведро и успешно действията си в Афганистан? Светът се побърка тотално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още