Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Nomura съкращава разходите с 1 млрд. долара

Кредиторът закрива над 30 от общо 156 офиса за банкиране на дребно в Япония като част от предприетата реконструкция

Nomura съкращава разходите с 1 млрд. долара

Снимка: Ройтерс

Японската банка Nomura Holdings ще съкрати своите разходи с 1 млрд. долара от своя бизнес с банкиране на едро и ще закрие над 30 от общо 156 офиса за банкиране на дребно в Япония  като част от предприетата реконструкция, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Nomura също така планира да премахне около 100 работни места в Лондон, където се намира седалището на нейния европейски бизнес за инвестиционно банкиране.

Представянето на сегмента за банкиране на едро значително се е влошило, с което поставя банката в най-тежкото ѝ финансово положение от почти 10 години.

След последното тримесечие на 2018 г., когато кредиторът регистрира сериозни загуби, неговият главен изпълнителен директор Коджи Нагай се фокусира върху намаляването на зависимостта от нестабилните глобални пазари и изграждането на устойчиви парични потоци.

Целта за съкращаване на разходите в размер на 1 млрд. долара ще бъде постигната в средносрочен план, като 60% от нея ще бъдат завършени до края на финансовата година през март 2020 г., споделя оперативният директор на банката Кентаро Окуда.

Редуцирането на разходите ще доведе до печалба от 300 до 400 млн. долара, като крайната цел е изграждане на платформа за търговия на едро, което осигурява постоянна печалба преди данъчно облагане.

Банкирането на едро е притиснато от по-ниските приходи от търговията с фиксиран доход и скованите непреки разходи, заради които печалбата на сегмента е спаднала с 24 на сто до 4,9 млрд. долара през предходната фискална година.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Китай търси още „оръжия" в търговската война със САЩ