IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакваното решение на Австралийската централна банка натежа на борсите в региона

Останалите пазари в региона обаче приключиха с повишения

11:23 | 07.08.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето пазари в Азия приключиха днешната търговия на зелено след спада си в предишната сесия, когато търговското напрежение между Китай и САЩ натежа сериозно върху настроенията, съобщава CNBC.

Основният индекс в Япония Nikkei 225 добави към стойността си 0,69%, или 155,42 пункта, до 22662,74 пункта. Двигател на това движение бе основно поскъпването с 6,54% на акциите на SoftBank, която отчете скок от 49% на печалбата за тримесечието. Повечето сектори завършиха с увеличения, а телекомуникационният сектор се представи най-добре.

В Южна Корея бенчмаркът Kospi също се вдигна с 0,6% до 2300,16 пункта. Технологичните компании се търгуваха с ръстове, а акциите на Samsung Electronics поскъпнаха с 1,97%. Финансовият сектор и търговците на дребно обаче се оказаха под натиск.

Китайските пазари леко се възстановиха след спада си в понеделник, при който търговската несигурност удари настроенията на инвеститорите. Основният индекс Shanghai Composite добави 2,74% към стойността си, достигайки 2779,30 пункта, слагайки край на четириднената серия от спадове. Бенчмаркът на сините чипове CSI 300 завърши с 2,92% нагоре.

В Хонконг показателят Hang Seng се повиши с 1,48%, продължавайки ръста си от понеделник, с който сложи край на петдневната сесия от загуби. Енергийните компании, както и имотният и строителният сектор се представиха най-добре с ръстове от по над 3%. Книжата на Country Garden скочиха с 6,24%.

Единствено Австралия отбеляза негативна търговия преди решението на Австралийската централна банка за лихвените проценти. Индексът S&P/ASX 200 отписа 0,3% до 6 253.90 пункта, а спадовете в суровинния и телекомуникационния подиндекс натежаха най-много.

Търговското напрежение обаче дават тласък на долара, който като цяло остана стабилен. Индексът на долара, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, се задържа на нивото си от понеделник и се търгуваше на 95,347 пункта.

В същото време британският паунд успя да се възстанови частично от спада си вчера, причинен от опасенията около Brexit. Паундът се търгуваше за 1,2920 долара, но след това леко се възстанови до 1,2940 долара.

На корпоративния фронт акциите на China Evergrande Group скочиха с 16,83% в Хонконг, след като строителната компания обяви, че очаква нетна печалба за първото полугодие да е нараснала с над 125% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още