IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът на азиатските борси изгуби инерция часове преди срещата на Фед

Единствено хонконгският измерител Hang Seng успя да приключи деня с ръст

10:45 | 19.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Голяма част от основните азиатски борсови индекси приключиха днешната сесия на червена територия само часове преди старта на двудневната среща на банкерите от Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC. 

На борсите в Китай континенталният измерител Shanghai Composite се раздели с 0,18% от стойността си, като завърши деня на равнище от 3090,98 пункта.

Бенчмаркът от Хонконгската фондова борса Hang Seng отчете ръст от 0,06% до 29 427,81 пункта.

Акциите на технологичния гигант Tencent поевтиняха с 0,49 на сто, а тези на China Mobile Ltd поскъпнаха с 0,91%.

В Япония показателят Nikkei 225 се понижи с 0,08% до 21 566,85 пункта. Книжата на Fast Retailing отбелязаха понижение в стойността си от 0,2 на сто.

Акциите на автомобилните производители Toyota Motor и Honda Motor поскъпнаха съответно с 0,45% и 0,47 на сто.

На борсата в Сеул индексът Kospi изтри 0,09% от стойността си, като приключи сесията на ниво от 2177,62 пункта.

Акциите на Posco и Korea Electric Power Corp поевтиняха съответно с 0,71% и 2,02 на сто. От друга страна ръст в стойността от 0,11 на сто отчетоха книжата на LG Electronics.

азия азия

Една от водещите теми в полезрението на инвеститорите от днешния ден дойде от света на автомобнилния бизнес. Южнокорейският концерн Hyundai, заедно с KIA, е осигурил 300 млн. долара под формата на инвестиции за индийското дружество Ola, което развива бизнес за споделено пътуване. Въпреки тази новина акциите на Hyundai приключиха сесията без промяна в стойността си.

В Австралия показателят ASX 200 отбеляза спад от 0,09% до 6184,80 пункта. Книжата на миннодобивната компания BHP Billiton поскъпнаха с 1,73 на сто, а тези на кредитора Westpac прибавиха към стойността си 0,21%.

Основна тема във фокуса на пазарите през днешния ден е предстоящата среща на Комисията по паричната политика на Фед, като се очаква утре вечер нейният гуверньор Джером Пауъл да съобщи в изявление към медиите решението на централната банка на САЩ относно водещата лихва и запазването на търпелив подход на паричната политика.

Инвеститорите очакват да разберат дали Фед ще занижи прогнозата си за водещите лихви и какви нови мерки ще бъдат предприети по плана за свиване на портфейла от облигации на обща стойност около 3,8 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още