Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Повечето азиатски борси се радваха на оптимизма на инвеститорите

Инвеститорите продължават да следят развитието на търговските проблеми в световен мащаб

Повечето азиатски борси се радваха на оптимизма на инвеститорите

Снимка: Архив Ройтерс

Повечето азиатски борси се оцветиха в зелено във вторник, след като ден по-рано отчетоха като цяло стабилни повишения благодарение на нарасналото доверие на инвеститорите, съобщава CNBC.

Японският бенчмарк Nikkei 225 остана в зелената зона с ръст от 0,28% до 22539,54 пункта благодарение най-вече на технологичния и застрахователния сектор. Подиндексите на Topix, следящи минния и петролния сектор, отчетоха понижения съответно с 3,03% и 2,16%.

Междувременно последните икономически данни за Япония засилиха възможността икономиката на страната да изпадне в рецесия през това тримесечие, тъй като разходите на домакинствата неочаквано са се свили през април, а активността в сектора на услугите се е забавила през май.

На борсата в Южна Корея показателят Kospi прибави 0,25% към стойността си до 2453,76 пункта.

В Хонконг измерителят HangSeng се придвижи във възходяща посока с 0,37% до 31111,19 пункта, заличавайки по-ранните си загуби. В континенталната част на страната Shanghai Composite се повиши с 0,74% и затвори на ниво от 3114,21 пункта.

Местният индекс в Австралия S&P/ASX се раздели с 0,51% от стойността си до 5994,88 пункта най-вече заради минните компании и производителите на петрол.

Инвеститорите продължават да следят развитието на търговските проблеми в световен мащаб, след като САЩ наложиха мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейския съюз, Канада и Мексико. В същото време липсва пробив при търговските преговори с Китай. В този контекст се провежда тази седмица срещата на лидерите на високо равнище на Г-7 в Канада.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Китайската BCEG: София има голям и неизползван потенциал в региона