IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето азиатски индекси приключиха с понижения в очакване на заседанието на Фед

Борсата в Хонконг очаква предстоящото първично публично предлагане на азиатското звено на Anheuser-Busch InBev

10:54 | 18.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По-голяма част от основните борсови индекси от азиатско-тихоокеанския регион завършиха днешната сесия на червена територия, докато инвеститорите са насочили фокуса си върху двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC. 

В континентален Китай бенчмаркът на Шанхайската фондова борса Shanghai composite прибави 0,18% към стойността си, като приключи търговията на ниво от 2983,34 пункта.

Хонконгският показател Hang Seng отново завърши със спад от 0,04% до равнище от 26 779,60 пункта.

Една от основните новини на Хонконгската борса е решението на белгийската пивоварна компания Anheuser-Busch InBev да стартира първично публично предлагане на своето азиатско звено Budweiser, като планира да набере 6,6 млрд. долара. Ако това се случи, компанията ще регистрира второто най-голямо IPO за годината след това на Uber.

Търгуваните в Хонконг акции на Petrochina и CNOOC поевтиняха съответно с 2,09% и 1,71%.

В Япония, местният измерител на Токийската фондова борса Nikkei 225 отчете спад от 0,18 на сто до 21 960,71 пункта.

По-рано днес бяха публикувани данни, показващи, че износът на Япония се понижава с 8,2% през август. Това е по-малко от прогнозирания от икономисти, анкетирани от Ройтерс, спад в размер на 10,9 на сто.

Южнокорейският индекс Kospi напредна с 0,41% до 2070,73 пункта.

В същото време австралийският измерител ASX 200 отбеляза спад от 0,20 на сто до 6681,60 пункта.

Акциите на големите местни петролни компании отбелязаха спад в своята стойност. Книжата на Santos и Woodside Petroleum поевтиняха съответно с 1,4 на сто и 2,82%.

Основният пазарен фокус е насочен към предстоящото заседание на Фед, като мнозина специалисти очакват Централната банка на САЩ да свие основните лихви с 0,25 базисни пункта. Това ще бъде второто понижение за 2019 г.

Очаква се гуверньорът на Фед Джером Пауъл да заяви, че свиването на лихвите е „корекция в средата на цикъла“, а не „първото от множество съкращения“, посочва Хю Джонсън, главен инвестиционен директор в Hugh Johnson Advisors.

Според него в момента пазарите очакват да има само още едно свиване на лихвените проценти освен това, което ще се реши през предстоящото заседание. То се очаква да се случи през декември тази година или в началото на следващата.

На валутните пазари доларовият индекс записва ръст от 0,10 на сто до 98,36 пункта. Японската валута се търгува при 108,18 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още