Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Повечето борси в Азия приключиха с ръстове в очакване на решенията на Фед

Акциите на японския автомобилен концерн Nissan поевтиняха с над 10%, след като компанията обяви, че прогнозира годишна загуба в размер на 670 млрд. йени

Повечето борси в Азия приключиха с ръстове в очакване на решенията на Фед

Снимка: Lam Yik/Bloomberg

По-голяма част от борсовите индекси в Азия приключиха днешната търговия на зелена територия, докато инвеститорите са насочили своя фокус върху края на двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC.

Континенталният китайски бенчмарк Shanghai composite напредна с 66,59 пункта, или с 2,06%, до 3294,55 пункта.

Индексът на борсата в Хонконг Hang Seng записа ръст в размер на 82,5 пункта, или 0,33 на сто, до равнище от 24 855,26 пункта.

Корейският измерител Kospi напредна с 0,27 на сто до 2263,16 пункта.

Японският показател на Токийската борса Nikkei отчете спад в размер на 260,27 пункта, или 1,15%, до ниво от 22 397,11 пункта. Книжата на автомобилния концерн Nissan поевтиняха с над 10%, след като компанията обяви, че прогнозира годишна загуба в размер на 670 млрд. йени. Производителят вече регистрира загуба от 671,2 млрд. йени през изминалата финансова година поради пандемията от коронавирус – първата му загуба от единадесет години насам.

Австралийският индекс ASX 200 отчете спад от 0,23% до 6006,4 пункта.

Основният фокус на инвеститорите е насочен към завършека на двудневното заседание на Фед относно лихвените проценти и състоянието на американската икономика по-късно днес.

„Комитетът по отворените пазари ще бъде във фокуса на пазарите през днешния ден“, заяви Ким Мъдни, икономист от Commonwealth Bank of Australia. „Очакваме Федералният комитет по отворените пазари да остане предпазлив и да признае, че прогнозата за икономиката на САЩ се е помрачила след срещата от 11 юни“, добавя Мъдни.

По отношение на корпоративните новини книжата на Canon поевтиняха с повече от 13%, след като компанията обяви първата си тримесечна загуба.

Книжата на Mitsubishi очетоха 1,31% спад в стойността си, след като във вторник компанията обяви сериозен спад на продажбите на автомобили в Югоизточна Азия, един от най-силните ѝ пазари.

На валутните пазари йената поскъпва спрямо щатската валута с 0,24 на сто до 104,82 йени за долар.

При петролната търговия цената на сорт Брент се покачва с 14 цента до 43,36 долара за барел, докато тази на американския WTI отчита ръст от 0,1% до 41,06 долара за барел.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Сингапур забранява бизнеса с разплащания чрез Wirecard