IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Корея обвини Тръмп, че е "унищожител" на световния мир

Според Пхенян американският президент е призова за война на Корейския полуостров по време на визитата си в Азия

15:33 | 11.11.17 г.
<p>
	Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун. Снимка: Архив Ройтерс

Северна Корея заяви в събота, че първото пътуване на американския президент Доналд Тръмп в Азия е показало, че той е "унищожител" и призовава за война на Корейския полуостров, предава Ройтерс.

"По време на визитатата си Тръмп, разкри истинската си природа като унищожител на световния мир и стабилност. Той приозва за ядрена война на Корейския полуостров", заяви говорител на външно министерство, разпространено от държавната агенция на страната.

"Сегашното му посещение в съседния ни регион е визита, която подстрекава към война, за да отнеме на КНДР нейната ядрена самозащита с цел възпиране", се посочва още в изявлението на външното министерство", предава CNN.

"Безразсъдните изявления на онези, които са загубили разсъдъка си като Тръмп, не могат да ни сплашат или да спрат напредъка ни", се казва в изявлението. От министерството беше изразена увереност, че КНДР "със сигурност ще спечели последната битка" с Вашингтон.

В сряда Тръмп заяви, че Северна Корея не трябва да подценява САЩ, но допълни, че страната му подкрепя "мир чрез сила". Според него международната общност не трябва да толерира "режим, който заплашва света с ядрено разрушение".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още