IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Северна Корея отново изстреля балистична ракета

От Нова година комунистическата страна произведе с нетипична честота три ракетни изпитания

08:49 | 17.01.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/JEON HEON-KYUN</em></p>

Снимка: EPA/JEON HEON-KYUN

Северна Корея изстреля днес най-малко един реактивен снаряд, който предполагаемо е балистична ракета, съобщи японската брегова охрана, предава БТА, позовавайки се на Ройтерс и AP. 



Това е четвъртото подобно изстрелване този месец, като демонстрация на военна мощ на фона на затварянето на границите от Пхенян заради пандемията и навлезлите в задънена улица преговори със САЩ, отбелязва AP.

Южнокорейският генерален щаб засега не съобщава, дали ракетата е била балистична и колко далеч е стигнала, но потвърди, че Пхенян и изстрелял "неидентифициран снаряд" към морето източно от бреговете на Северна Корея.

От Нова година Северна Корея произведе с нетипична честота три ракетни изпитания. Това е четвъртото изстрелване на ракета от Пхенян за тази година. Предишните се проведоха на 5, 11 и 14 януари. В първите два случая Северна Корея заяви, че успешно е тествала хиперзвукови ракети. На 14 януари от железопътен ракетен комплекс са изстреляни две балистични ракети с малък обсег на действие. Засега не е известен типът на изстреляната днес ракета, посочва Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Пак са изгладняли явно.Скоро ще получат помощи в замяна на спирането на изстрелванията, всеки път това е сценария.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още