Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

След пониженията на Wall Street оптимизмът на азиатските борси също се понижи

Hang Seng напредна със 100 пункта, докато борсите в Токио и Шанхай остават затворени

След пониженията на Wall Street оптимизмът на азиатските борси също се понижи

Снимка: Ройтерс

По-голяма част от азиатските фондови борси приключиха последната сесия от седмицата с понижения, докато инвеститорите са насочили своето внимание към предстоящото обявяване на данните от американския пазар на труда, съобщава CNBC. 

Още по темата

Несигурното представяне на индексите от азиатско-тихоокеанския регион следва понижението на борсовите показатели от Нюйоркската фондова борса, които в четвъртък вечерта завършиха втора поредна сесия със спадове.

Настроението сред инвеститорите през последните дни беше помрачено от решението на Федералния резерв на САЩ да запази основните лихви непроменени, като подчерта, че не се очаква тяхното намаляване до края на годината, въпреки призива на президента Доналд Тръмп.

Бенчмаркът на Хонконгската борса Hang Seng напредна със 100,03 пункта, или 0,33%, до 30 044,21 пункта.

Акциите на британската банка HSBC, които се търгуват там, поскъпнаха с повече от 2,5 на сто, след като банката представи тримесечен корпоративен отчети, който успя да надмине прогнозите на анализаторите.

В Южна Корея показателят Kospi се понижи с 0,74% до 2196,32 пункта. Акциите на Samsung Electronics отчетоха спад в стойността си в размер на 1,31 на сто.

Австралийският измерител ASX 200 се раздели с 0,04% от стойността си, като приключи сесията на равнище от 6335,80 пункта.

Борсите в Токио и Шанхай са затворени и днес поради празници.

Инвеститорите са насочили своето внимание към априлските данни на американския пазар на труда, които се очаква да бъдат обявени по-късно днес.

Анализаторите се притесняват, че всеки признак за покачване на заплатите в частния сектор в САЩ би увеличил възможността за повишаване на основните лихви от страна на Фед.

При търговията с валути доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита ръст от 0,06% до 97,89 пункта.

Австралийският долар се търгува с лек спад от 0,07 на сто за 0,6995 долара, докато йената се разменя при 111,47 йени за долар.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Повечето борси в Азия отчетоха ръстове след раздвижване на търговския фронт