IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачка на стачките: Близо 200 млн. души протестират в Индия

Стачката може да засегна работата на градския, междуградския и железопътния транспорт, банковия сектор, застрахователните компании, телекомуникациите

12:53 | 08.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Близо 200 млн. души участват в общонационалната двудневна стачка в Индия, която започна днес по призив на редица синдикати и леви движения, предава БТА, като се позовава на ТАСС. 

Сред исканията на участниците в протеста са увеличаване на минималната заплата и пенсиите в различни промишлени отрасли, подобряване на социалните условия, работни места за безработните младежи.

Стачкуващите обвиняват централното правителство на Индия в отказ да защитава интересите на трудещите се. Към протестното движение се присъединиха също така някои селски и фермерски обединения.

В редица региони на страната стачниците блокират железопътни линии и автомобилни пътища. В щатите Западна Бенгалия и Керала е имало сблъсъци с полицията.

Индийски медии посочват, че стачката може да засегна работата на градския, междуградския и железопътния транспорт, банковия сектор, застрахователните компании, телекомуникациите. В някои райони са затворени училища и други учебни заведения. В градовете не работят множество магазини, павилиони и офиси.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още