IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Suzuki подаде иск срещу Volkswagen в Международния арбитражен съд

Японците искат германският автоконцерн да върне притежаваните техни акции, предоставени по силата на споразумение от 2009 г., по което не е изпълнил ангажиментите си

10:30 | 24.11.11 г.
Suzuki подаде иск срещу Volkswagen в Международния арбитражен съд

Японската автомобилна компания Suzuki Motor Corp. се обърна към Международния арбитражен съд на Международната търговска камара с искане Volkswagen AG да върне притежаваните нейни акции, се посочва в съобщение, публикувано на официалния уебсайт на японския автопроизводител и цитирано от РИА Новости.

Искът е подаден, тъй като „независимо от искането на Suzuki за връщане на намиращите се във Volkswagen AG акции на компанията след прекратяване на споразумението на 18 ноември 2011 г., то не е изпълнено“, се казва в съобщението.

Volkswagen получи дял от 19,89% в Suzuki през 2009 г. в рамките на споразумение за партньорство, предвиждащо достъп на Suzuki до технологиите на Volkswagen, който по данни на японската компания така и не е бил осигурен.

На 14 октомври от Suzuki са уведомили Volkswagen, че германският концерн е нарушил условията на партньорското споразумение от 2009 г. и са определили период, през който Volkswagen трябва да предприеме корекция на действията си, което не е било направено.

Тогава от японската компания са взели решение за прекратяване на споразумението. От Volkswagen обаче са отказали да действат в същата посока и са запазили акциите на Suzuki.

Според ръководството на японската компания, цитирано от агенция Kiodo, “разглеждането на делото може да продължи година или две“. По-рано от Suzuki разглеждаха възможността за изкупуване на акциите си от Volkswagen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още