IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговските преговори САЩ-Китай подкрепиха пазарите в Азия

Книжата на автомобилния концерн Nissan поскъпват минимално на фона на продължаващото съдебно дело срещу бившия ѝ председател Карлос Гон

10:35 | 08.01.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Голяма част от основните азиатски борсови индекси завършиха днешната сесия на зелена територия в очакване на изхода от двудневните търговски преговори между китайски и американски дипломати, съобщава CNBC. 

Японският индекс на сините чипове Nikkei 225 прибави 165,07 пункта, или 0,82%, към стойността си, като приключи деня на ниво от 20 204,04 пункта.

Акциите на японския автомобилен концерн Nissan успяха да се възстановят от пониженията в по-ранните часове на сесията, прибавяйки 0,21% към стойността си, докато продължава съдебният продес срещу отстранения председател на компанията Карлос Гон.

Книжата на Toyota поскъпнаха с 1,29 на сто.

В Южна Корея показателят Kospi отбеляза понижение от 0,58% до 2025,27 пункта. Книжата на Samsung Electronics поевтиняха с 1,68 на сто заради обявените резултати от печалбата за четвъртото тримесечие, които не успяха да надминат очакванията на анализаторите.

От друга страна основният конкурент LG Electronics също отчете спад в стойността на книжата с 3,58 на сто, след като предупреди, че вероятно печалбата на компанията ще се понижи с 80% за четвъртото тримесечие.

Производителят на микропроцесори SK Hynix, от друга страна, успя да завърши сесията с ръст в стойността на своите акции в размер на 0,85 на сто.

В Австралия местният измерител ASX 200 се повиши с 0,69% до 5722,40 пункта, като ръст отчетоха почти всички сектори в страната.

азия азия

Книжата на банките Australia and New Zealand Banking Group и Westpac поскъпнаха съответно с 1,1% и 1,19%, докато акциите на National Australia Bank и Commonwealth Bank of Australia прибавиха към стойността си съответно 0,91 на сто и 0,14%.

На китайските пазари хонконгският показател Hang Seng успя да завърши сесията с леко повишение от 0,03 на сто до 25 842,80 пункта.

Акциите на китайския автомобилен концерн Geely се сринаха с близо 11%, след като компанията обяви прогнозата си за липса на ръст при продажбите за 2019 г.

Книжата на Alibaba Group поскъпнаха с 2,4%, а тези на PetroChina отметнаха 0,41% от стойността си.

В центъра на фокуса на азиатските инвеститори остават двудневните търговски преговори между дипломати от САЩ и Китай, които целят решаване на икономическия конфликт между двете страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 5 години
Търговската война САЩ - КИТАЙ няма да се спре , а ще се задълбочи особенно след намерението на китайците да въведат първи 5G мрежата и огромният им технологичен скок пример за който е компанията "Хуауей". Американците на са подготвени за технологичната ревоция, която КИТАЙ е планирал да осъществи 2019 - 2020 година. Искренно съжалявам ТРЪМП , който е последния мухикан направил отчаян опит да спаси запада и човечеството от технологичното робството на жълтата раса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още