IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ухан ревизира нагоре броя на случаите на коронавирус в града

Местните власти посочват четири причини за неточностите в отчитането

11:57 | 17.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Ухан, епицентърът на епидемията на коронавируса в Китай, ревизира нагоре броя на потвърдените заразени и смъртни случаи на Covid-19 в града. Това се случи след широко „разследване в целия град“, обявиха местни медии, цитирани от CNBC.

Властите в Ухан заявиха, че общият брой на потвърдените заразени в града е повишен до 50 333 към четвъртък, което представлява увеличение с 325 случая, а общият брой на жертвите вече е 3869, или с 1290 повече спрямо предишните данни, сочи информация в информационна агенция Xinhua.

След тези промени в Уха, Националната здравна комисия на Китай обяви днес, че смъртните случаи в континенталната част на Китай са ревизирани от 3342 до 4632. Междувременно общият брой на потвърдените случаи е повишен от 82 367 до 82 692, посочва още комисията.

Xinhua се позовава на известие от местните власти в Ухан, които дават четири обяснения на промените.

На първо място, съобщението гласи, че скокът на броя на пациентите в ранния стадий на епидемията е причинил недостиг на медицински ресурси и липса на капацитет за лечение в града. В резултат на това някои пациенти са починали у дома.

Освен това болниците са били препълнени, което е довело до забавено, липсващо или погрешно съобщаване на случаите.

Същевременно, като се има предвид огромната мрежа от здравни заведения, участващи в лечението на пациентите с коронавирус, някои от тях не са успели да дадат навременна актуализация за броя на случаите, с които са били заети.

И на последно място – регистрирането на някои смъртни случаи е били повторено или неправилно съобщено, посочват властите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis23
преди 4 години
като отиде Си с военните пак там ше ревизират пак надолу да нема неприятни моменти за някои тамошни "ревизори"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
nkavrakov1982
преди 4 години
Мисля,че е крайно време,да се разкарат всички мерки ,защото кякто е видно ще се живее с вируси,от както я има Земята.Хората няма кан да безсмъртни.Едни се раждат,други умират.На кой,каквото му е писано,но сега реално се погребват косвено всички,и всичко на тази Земя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 4 години
Стъкмистиката е неограничена като вселената .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още