Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Всеки пети човек в Хонконг живее в бедност

Хората в Хонконг, които живеят под прага на бедността, са се увеличили до 1.4 млн. в края на 2017 г.

Всеки пети човек в Хонконг живее в бедност

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на хората, които живеят в бедност в Хонконг, не е намалял въпреки усилията на правителство. Това е сигнална лампа за местните власти относно социалното неравенство в един от най-скъпите градове в света, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Хората в Хонконг, които живеят под прага на бедността, са се увеличили до 1.4 млн. в края на 2017 г. Въпреки помощта на правителството и социалните помощи 14.7% от населението на града живее в бедност. Прагът на бедността в Хонконг за един човек е 4 хил. хонконгски долара (511 щатски долара) на месец, а за четиричленно семейство е 19900 хонконгски долара.

Броят на постоянните жители в азиатския град е 7.4 млн., като населението състарява с бързи темпове.

Прогнозата за икономиката на Хонконг изглежда мрачна заради засилващите се външни рискове. Очакванията са икономическият растеж на автономния регион да се забави до 3.2% през 2018 г., докато през предходната година ръстът е бил 3.8%. Понижението се случва заради търговската война между САЩ и Китай, както и заради забавянето на китайската икономика.

Бедността сред децата също се повишава, като бележи скок от 0.3% на годишна база и достига 23.1%. Това е така, защото прекалено много роднини живеят в едно жилище, коментира министърът на труда и социалната политика Лоу Чи Куонг на официален брифинг.

Ефектът от решението за вдигането на минималната заплата, което влезе в сила през март 2017 г., ще се усети в данните за 2018 г., обяснява главният секретар на администрацията на Хонконг Матю Ченг Кин Чунг.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Оптимизмът на борсите в Азия отново се засили след края на заседанието на Фед