Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Забавянето в Китай ще удари ръста на кредитите на сингапурската банка OCBC

Растежът на потребителските заеми се очаква да бъде значително по-умерен през тази година в сравнение с миналата, смята директорът на банката

Забавянето в Китай  ще удари ръста на кредитите на сингапурската банка OCBC

Снимка: Ройтерс

Икономическото забавяне в Китай ще се отрази върху способността на сингапурската банка Oversea-Chinese Banking Corp (OCBC) да разшири своя кредитен бизнес през настоящата година, смята нейният главен изпълнителен директор Мартин Цен, цитиран от CNBC. 

Още по темата

Втората по размер на активите банка в Сингапур обяви 9-процентен ръст на потребителските заеми през 2018 г.

Този растеж се очаква да бъде значително по-умерен през тази година заради по-голямата несигурност в Китай и в глобален мащаб, допълва банкерът.

„Въпреки че се наблюдава забавяне, пазарът все още расте. Ние очакваме, че той ще ни предложи възможности да продължим да се разширяваме, както сме правили и преди“, коментира ситуацията Цен.

Китай е вторият по големина източник на печалба за OCBC през 2018 г. след Сингапур. Регионът допринася за 19% от общата печалба на кредитора преди облагане с данъци през 2018 г. и около 25% от нейните потребителски кредити.

OCBC е една от трите местни банки, листнати на фондовата борса в Сингапур. Кредиторът като цяло обяви 11-процентен спад на печалбата през изминалата година.

За сравнение, значително по-малката United Overseas Bank (UOB) обяви ръст от 18% на годишната нетна печалба, докато най-голямата сингапурска банка DBS Group Holdings заяви в понеделник, че нейната нетна печалба за 2018 г. се е повишила с 28% спрямо година по-рано.

Акциите на OCBC поевтиняха с близо 2% в петък, докато тези на UOB изтриха 2% от стойността си.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Слабите китайски данни тежат на азиатската борсова търговия