IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат приключи седмата и стартира осма процедура за обратно изкупуване

Процедурата предвижда изкупуване на до 2,19% от капитала на дружеството

19:54 | 15.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
 Монбат приключи седмата и стартира осма процедура за обратно изкупуване

Монбат АД обяви за приключила седмата процедура по обратно изкупуване на свои акции, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

В периода 18 март – 15 юни 2010 дружеството е изкупило общо 197 332 акции (0,5% от капитала си) при средна цена от 6,54 лева за брой. Процедурата предвиждаше обратното изкупуване на до 2,7% от капитала на компанията.

На днешното си заседание Управителният съвет (УС) на Монбат АД е взел решение да стартира от утре осмата процедура по обратно изкупуване на свои акции.

Процедурата предвижда изкупуване на до 2,19% от капитала на дружеството (или до 855 668 акции), като минималната цена е 5,5 лв., а максималната – 8 лв. за акция.

Целта на обратното изкупуване е повишаване на ликвидността и подкрепа на цената на акциите на дружеството.

Лицензираният инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването, е Бенчмарк Финанс АД, а срокът за извършване на обратното изкупуване е до 180 календарни дни, считано от 16 юни.

В случай че до края на срока не се изкупи максималният брой акции, УС по своя преценка може както да го удължи с нови 180 дни, така и да прекрати процедурата.

В срока на настоящата процедура, в зависимост от пазарните условия, УС по своя преценка може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване.

Акциите на Монбат приключиха днешната търговия на БФБ на цена от 6,5 лв., което представлява ръст от 40% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 253,5 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още