IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата – Албена АД

Дружеството оглави компаниите от SOFIX по седмичен ръст

09:00 | 31.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата – Албена АД

Книжата на Албена АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Това бе позицията с най-голям ръст (14,8%) сред дружествата от водещия индекс SOFIX, като книжата на компанията приключиха седмичната търговия на БФБ на цена от 62 лв., което се равнява на пазарна капитализация в размер на 195,9 млн. лв.

В сряда акциите на дружеството поскъпнаха с 5,6% спрямо предходната седмица, а в петък ръстът достигна 14,8%. Последната сделка бе сключена преди публикуването на тримесечния отчет на дружеството, макар че той се появи преди края на петъчната сесия.

Неконсолидираният отчет на Албена за второто тримесечие на годината показа спад от 6,6% в приходите от продажби за тримесечието на годишна база до 13,5 млн. лв.

В междинния си доклад за дейността Албена констатира по-малко сключени договори, поради по-слабия интерес, свързан с финансовата криза, и очаквания за по-слаб туристически сезон, въпреки че през седмицата НСИ отчете с 9,2% повече чужди туристи у нас през юни на годишна база.

Във вторник дъщерното на компанията Интерскай АД отчете 93% ръст в приходите от продажби за полугодието на годишна база.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.
 

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още