IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

О. Донев: Листването във Варшава ще е през тази или следващата година

При всички случай, ако не стане, няма да бъде заради нас, уточни изпълнителеният директор на Софарма

11:46 | 09.06.10 г. 1
О. Донев: Листването във Варшава ще е през тази или следващата година

”Дай боже листването във Варшава да стане, но след 3 години борба, аз започвам да ставам песимист”, сподели изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев, който е и председател на Националната комисия за корпоративно управление, на провеждания от КФН семинар в София.

"Трудно мога да се заангажирам да кажа какво става. Между двата депозитаря има връзка, разменен е SWIFT, правена е проба, той работи. Новото е, че г-н Дянков се заангажира с развитието на капиталовия пазар, което е оптимистично. Ще ми се есента да сме във Варшава, но не мога да кажа, дали ще е тази година или през следващата. При всички случаи, ако не стане, няма да бъде заради нас. Проспектът за листването във Варшава е одобряван няколко пъти, но валидността му изтича, тъй като излизат нови отчети и се налага актуализацията му. Сега отново ще го актуализираме, ще го преведем на полски и се надявам да стане", обобщи Донев.

„Можем да се похвалим, че събираме 100-120 души на Общо събрание на Софарма", коментира директорът изявлението на Кармине Ди Ноя, че в Италия на Общи събрания ходят по двама-трима акционери.

"Някои компании вече започнаха да покрепят българската култура и започнаха да назначават писатели за независими директори. Предполагам, че скоро ще видим и артисти за независими директори, тъй като те са по-известни от писателите, така че вече има и български принос в световната практика”, сподели иронично Донев.

До момента 58 компании са одобрили националния кодекс за корпоративно управление, каза Пелагия Виячева, директор за връзка с инвеститорите на Софарма АД. Според нея много компании изпълняват формално законовите си задължения за разпространяване на информация, но не изпълняват духа на задължението си.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Императорът
преди 13 години
Да - на събранията на Софарма ходим мнозина - това е рядкост за компаниите. Само интересно на при какви стойности ще се търгуват акциите на Софарма във Варшава...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още