IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма с 34% ръст на продажбите през септември след 47% увеличение на износа

За първите девет месеца на годината приходите от продажби се повишават с 19% на годишна база, благодарение на 29% ръст в износа

16:29 | 05.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма с 34% ръст на продажбите през септември след 47% увеличение на износа

През септември Софарма АД е реализирало 34% ръст на приходите си от продажби на годишна база, се казва в уведомление на компанията, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

През месец август приходите от продажби на фармацевтичната компания се повишиха с 14% на годишна база, след 20% ръст в износа.

Продажбите на дружеството през юли спаднаха с 23% на годишна база, като износът намаля с 42% заради незапомнените жеги в Русия.

Ръстът през септември е благодарение на продажбите за износ, които се увеличават с 47% на годишна база, докато продажбите за вътрешен пазар запазват нивото си. Износът съставлява 79% от продажбите на компанията за месеца.

За първите девет месеца на годината приходите от продажби се повишават с 19% на годишна база, се казва още в уведомлението.

Увеличението се дължи на 29% повишение на износа, като се запазва тенденцията за двуцифрен ръст на традиционните пазари Русия, Украйна, Средна Азия и Кавказ, както и на новите пазари – Балканите и Турция.

През второто тримесечие на 2010 консолидираните продажби и печалбата на Софарма се повишиха с 24% на годишна база.

За полугодието приходите от продажби нарастват с 23% на годишна база, а печалбата – с 28%.
 

Акциите на Софарма отстъпиха с 1,7% в днешната търговия на БФБ до 3,87 лв. за брой, което представлява понижение от 2,4% от началото на годината и спад от 7,1% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 510,3 млн. лв.
 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още