IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,2 млрд. лв. са капиталовите разходи за техника на Сухопътните войски

Проектът за изграждане на батальонни бойни групи е сред приоритетите на Министерството на отбраната, заяви министър Николай Ненчев

17:14 | 02.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив, МО</em></p>

Снимка: архив, МО

1,2 млрд. лв. са капиталовите разходи за техника, оборудване и логистика на Сухопътни войски, каза министърът на отбраната Николай Ненчев по време на парламентарния контрол, цитиран от БТА.

Съгласно Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на България 2020 и Плана за развитие на въоръжените сили до 2020 г. Сухопътните войски трябва да имат изградени и подготвени три батальонни групи от състава на механизираната бригада. 

Инвестиционният проект за изграждане на батальонни бойни групи е сред приоритетите на МО, подчерта Ненчев и посочи, че с реализацията на инвестиционния проект ще бъде заменена част от остарялата и амортизирана бойна и специална техника на Сухопътни войски.

Той уточни, че отчитайки текущото икономическо състояние на страната, процесът за придобиване на отбранителни продукти може да се осъществи поетапно с осигуряване на по 100 млн. лева годишно в продължение на 12 години. По този начин през две години ще има окомплектована една батальонна група, като пълното окомплектоване ще завърши до 2028 г.

Планирано е интегрираната логистична поддръжка на бойните и специални машини да се извършва от български фирми, като това ще доведе до по-ниски финансови разходи и по-голяма надеждност на поддръжката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Grosss
преди 7 години
Тези батальонни групи при реална война партизански действия ли щеизвършват?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още