IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

56% от покупките на изплащане на българите са смартфон и телевизор

Увеличават се инвестициите в бяла техника и мебели, показва новата класация „Топ 10 на изплащане“ от БНП Париба Лични Финанси

16:58 | 13.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Най-важните устройства за българите са смартфонът и телевизорът.

През първите шест месеца на тази година 56% от заявленията за финансиране на покупка на стоки на изплащане, подадени към БНП Париба Лични Финанси, са били за модерни смарт устройства за комуникация и забавление.

Интересна е тенденцията, че най-търсеният смартфон през първото полугодие на този година е на същата средна цена като победителя година по-рано, докато телевизорът е с 30% по-евтин от миналата година, коментираха от банката, която акцентира върху потребителското кредитиране.

В същото време българите инвестират повече пари в бяла техника и мебели.

През първото полугодие на тази година хората са дали 26% повече за хладилници, перални и готварски печки и 20% повече за диван и обзавеждане за спалня.

Това са част от основните тенденции в новото 18-о издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ от БНП Париба Лични Финанси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още