Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Ако Владислав Горанов предложи, ще има актуализация на бюджета

Само КЗК може да каже дали има картел при горивата, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов призна, че актуализация на бюджета ще има, ако финансовият министър Владислав Горанов му предложи.

"Ако финансовият министър ми предложи, ще има актуализация, ако не ми предложи – не“, каза той след настоятелно питане от страна на Корнелия Нинова от БСП дали ще се променя бюджетът за тази година. 

Още по темата

В същото време премиерът се похвали, че приходните агенции работят много по-добре, за което имало достатъчно информация.

"Направихме всичко възможно да се подобри благосъстоянието на хората. 100 милиона отидоха за пенсионерите за Коледа и Великден, над 100 милиона за тютюнопроизводителите, 100 милиона да ремонтираме участъците от магистралите, които не бяха построени от нас и още пари за общините, без значение дали са наши, или на БСП и ДПС“, каза Борисов.

Само КЗК може да каже дали има картел, който държи цените на горивата високи, каза още Борисов по време на първия за новия политически сезон блиц контрол.

Борисов призова депутатите да подкрепят пакета от законови промени, които финансовото министерство ще внесе в началото на септември, за да има по-добър контрол над данъчните складове и акцизните стоки.

Според него, ако поправките станат факт, ще се спестят милиони лева в следващите месеци, които ще отидат в бюджета.

"От няколко месеца сме започнали действия и те са концентрирани основно в звеното за борба с контрабандата и се видя, че почти във всички сфери има несъвършенства, така са направени законите, че на практика има много неефективни дейности", коментира премиерът.

Бойко Борисов съобщи, че с актуализацията на бюджета ще бъдат заделени средства за ремонта в Полша на 26 – 27 руски изтребители МИГ.
 

Четете още новини в Dnes.bg

По статията работиха: автор Камелия Цветанова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (12)

   1| 2    
0
 
1
 
12
Pronto до: крас
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ами дълговете на Булгартабак в момента са в държавната ББР, която е новата КТБ. На сигурно място са нали :) Дълговете на Петрол, и голяма част от българските вестници, включително спрелия Преса, са през фирми бушони с никакви активи и покритие. Вече ги няма бушоните и с тях и дълговете. На Дунарит след цесията, одобрена от квестор, назначен от ... изненада, изненада - държавата в лицето на БНБ, дълговете също ги няма. На БТК дълговете са също през бушони, но засега се обслужват май. Подобно за ***, и другите банки. Тия, които са ги създали и ги управляват много добре знаят колко лесно се бута банка, и са се презастраховали в случай, че загубят контрол над банката, да не загубят контрол над активите. И пукнат лев не бих вложил в нея.
2
 
4
 
11
крас до: Pronto
преди 3 години
Няма профилна снимка
НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ!

В КТБ НЯМАЛО АКТИВИ!

ЧИИ СА ДЪЛГОВЕТЕ НА БТК, НА БУЛГАРТАБАК , НА ПЕТРОЛ, НА ТЕХНОМАРКЕТ, НА ДУНАРИТ , НА МУЛТИПЛЕКСИТЕ ....

Чия е ТБ "Виктория" ?!
Чия е застрахователната компания ВИКТОРИЯ за която странно защо никой не пише как тихомълком премина в активите на Дженерали?!

В МОМЕНТА БАНКАТА Е ЕДИН ОБРАН БОСТАН, НО ТАКАВА ЛИ БЕШЕ В НАЧАЛОТО НА КРИЗАТА?!

ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА ДЪРЖАВАТА ГЛЕДА БЕЗУЧАСТНО КАК СЕ ПРЕХВЪРЛЯТЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ АКТИВИТЕ НА КТБ, как лицето Делян Пеевски става заедно с др Манджуков собственик на БУЛГАРТАБАК......

ДАВАМ ТИ ПРИМЕР И С ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА "НАЛЯ" 1,3 МЛРД. ЛВ.ПОД ФОРМАТА НА ДЕПОЗИТ, А В КРАЯ НА 2014 БОРИСОВ "ПОДКРЕПИ" БАНКАТА С НОВ ДЕПОЗИТ, КОЙТО БЕ ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ.

ЗАЩО ДЪРЖАВАТА "СПАСЯВА" СЪС ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ ЧАСТНИ БАНКИ?!

ЗАЩО НЕ ПРИДОБИВА ДЯЛОВЕ ОТ ТЯХ?!
НАЛИ НЯМА ДА НАПИШЕШ, ЧЕ И В ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА НЯМА АКТИВИ И НЯМА КАКВО ДА СЕ ПАЗАРИ?

Отговори ми на тези въпроси ако си в състояние?!
0
 
0
 
10
преди 3 години
0
 
0
 
9
преди 3 години
4
 
6
 
8
преди 3 години
Няма профилна снимка
Ебаааси, и на 16млрд горница пак актуализация на бюджет?!
Такова крадене в БГ никога не е имало!

Още от Бюджет и финанси
Експерт: Радослав Миленков има качества за подуправител на БНБ