IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако Владислав Горанов предложи, ще има актуализация на бюджета

Само КЗК може да каже дали има картел при горивата, каза премиерът

15:17 | 02.09.15 г. 12
Ако Владислав Горанов предложи, ще има актуализация на бюджета

Премиерът Бойко Борисов призна, че актуализация на бюджета ще има, ако финансовият министър Владислав Горанов му предложи.

"Ако финансовият министър ми предложи, ще има актуализация, ако не ми предложи – не“, каза той след настоятелно питане от страна на Корнелия Нинова от БСП дали ще се променя бюджетът за тази година. 

В същото време премиерът се похвали, че приходните агенции работят много по-добре, за което имало достатъчно информация.

"Направихме всичко възможно да се подобри благосъстоянието на хората. 100 милиона отидоха за пенсионерите за Коледа и Великден, над 100 милиона за тютюнопроизводителите, 100 милиона да ремонтираме участъците от магистралите, които не бяха построени от нас и още пари за общините, без значение дали са наши, или на БСП и ДПС“, каза Борисов.

Само КЗК може да каже дали има картел, който държи цените на горивата високи, каза още Борисов по време на първия за новия политически сезон блиц контрол.

Борисов призова депутатите да подкрепят пакета от законови промени, които финансовото министерство ще внесе в началото на септември, за да има по-добър контрол над данъчните складове и акцизните стоки.

Според него, ако поправките станат факт, ще се спестят милиони лева в следващите месеци, които ще отидат в бюджета.

"От няколко месеца сме започнали действия и те са концентрирани основно в звеното за борба с контрабандата и се видя, че почти във всички сфери има несъвършенства, така са направени законите, че на практика има много неефективни дейности", коментира премиерът.

Бойко Борисов съобщи, че с актуализацията на бюджета ще бъдат заделени средства за ремонта в Полша на 26 – 27 руски изтребители МИГ.
 

Четете още новини в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 1 rate down comment 0
Pronto
преди 8 години
Ами дълговете на Булгартабак в момента са в държавната ББР, която е новата КТБ. На сигурно място са нали :) Дълговете на Петрол, и голяма част от българските вестници, включително спрелия Преса, са през фирми бушони с никакви активи и покритие. Вече ги няма бушоните и с тях и дълговете. На Дунарит след цесията, одобрена от квестор, назначен от ... изненада, изненада - държавата в лицето на БНБ, дълговете също ги няма. На БТК дълговете са също през бушони, но засега се обслужват май. Подобно за ***, и другите банки. Тия, които са ги създали и ги управляват много добре знаят колко лесно се бута банка, и са се презастраховали в случай, че загубят контрол над банката, да не загубят контрол над активите. И пукнат лев не бих вложил в нея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 2
крас
преди 8 години
НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ!В КТБ НЯМАЛО АКТИВИ!ЧИИ СА ДЪЛГОВЕТЕ НА БТК, НА БУЛГАРТАБАК , НА ПЕТРОЛ, НА ТЕХНОМАРКЕТ, НА ДУНАРИТ , НА МУЛТИПЛЕКСИТЕ ....Чия е ТБ "Виктория" ?!Чия е застрахователната компания ВИКТОРИЯ за която странно защо никой не пише как тихомълком премина в активите на Дженерали?!В МОМЕНТА БАНКАТА Е ЕДИН ОБРАН БОСТАН, НО ТАКАВА ЛИ БЕШЕ В НАЧАЛОТО НА КРИЗАТА?!ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА ДЪРЖАВАТА ГЛЕДА БЕЗУЧАСТНО КАК СЕ ПРЕХВЪРЛЯТЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ АКТИВИТЕ НА КТБ, как лицето Делян Пеевски става заедно с др Манджуков собственик на БУЛГАРТАБАК......ДАВАМ ТИ ПРИМЕР И С ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА "НАЛЯ" 1,3 МЛРД. ЛВ.ПОД ФОРМАТА НА ДЕПОЗИТ, А В КРАЯ НА 2014 БОРИСОВ "ПОДКРЕПИ" БАНКАТА С НОВ ДЕПОЗИТ, КОЙТО БЕ ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ.ЗАЩО ДЪРЖАВАТА "СПАСЯВА" СЪС ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ ЧАСТНИ БАНКИ?! ЗАЩО НЕ ПРИДОБИВА ДЯЛОВЕ ОТ ТЯХ?!НАЛИ НЯМА ДА НАПИШЕШ, ЧЕ И В ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА НЯМА АКТИВИ И НЯМА КАКВО ДА СЕ ПАЗАРИ?Отговори ми на тези въпроси ако си в състояние?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 4
redcretin
преди 8 години
Ебаааси, и на 16млрд горница пак актуализация на бюджет?!Такова крадене в БГ никога не е имало!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
Pronto
преди 8 години
Че то и в момента държавата посредством синдиците установи контрол върху активите на КТБ. Само, че такива няма и никога не е имало. /активи на хора около управлението на банката - да, активи на банката като институция -не/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
крас
преди 8 години
СПОКО,Те с ФАЛКОНЧЕТА и по тоалетн ходятКръжат като богове над обрулената държава и "работят" на МОРЕТО и събото и неделя!МИЛИТИ ТЕ, ЖИВИ ДА ГИ ОРЕВЕШ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 2
bgMan
преди 8 години
Тоз убосник какво жонглира с 300 милиона при бюджет с обща приходна част от 18 милиарда (за 2015 година)?Бюджета го има качен на сайта на МФ.Планирани приходи от акциз - 4,18 млрд. лв. , планирани приходи от ДДС - 7,741 млрд. лв. Ето заради тези две колонки престъпното правителство на ГЕРБ не дава на картела при горивата да свали цените в България. Долна лъжлива ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
крас
преди 8 години
ИМА И ДРУГ ВАРИАНТ, НО ТОЙ НЕ Е ЗА ПОЖАРНИКАРИ И КАЛИНКИ КАТО ТЕЗИ ОТ "РЕПЕБЛИКА" БЪЛГАРИЯ!Да бяха видели какво направи ГЕРМАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО с изпадналата в същото положение на нашата КТБ немска банка КОМЕРЦБАНК!!ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО НАГЕРМАНИЯ НАЛЯ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ В КОМЕРЦБАНК ПОД ФОРМАТА НА ПРИДОБИВАНЕ НА ДЪРЖАВНОТО УЧАСТИЕ В КРЕДИТНАТА ИНСТИТУЦИЯ!!Да но в германия не управляватпожарникари и пръхнали се неизвестно откъде финансисти доказали, че могат да правят само едно - ДА ЗАГРОБВАТ ДЪРЖАВАТА!ЗАЩО С МИЛИАРДИТЕ НАЛЕТИ В КТБ ДЪРЖАВАТА НЕ ПРИДОБИ КОНТРОЛНИЯ ПАКЕТ АКЦИИ И НЕ УСТАНОВИ КОНТРОЛ ВЪРХУ УПРАВЛЕНИЕТО НА АКТИВИТЕ Й?!ОТГОВОРА Е ЕДИН - защото няма държава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Абе баце ли, журналистката ли.. некой яко се объркал"Ако финансовият министър ми предложи, ще има актуализация, ако не ми предложи не..."Бойко Борисов съобщи, че с актуализацията на бюджета ще бъдат заделени средства за ремонта в Полша на 26 27 руски изтребители МИГ."Аз ли съм ***....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още