Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

БАКБ придоби 100% от дружество за мобилни разплащания

С покупката на „Пейтех“ банката реализира стратегията си за навлизане на пазара на моментални разплащания, известен като „портфейлни услуги“

БАКБ придоби 100% от дружество за мобилни разплащания

Снимка: БАКБ

Българо-американска кредитна банка приключва процеса по придобиване на 100% от дяловете от капитала на дружеството „Пейтех“, съобщиха от банката.

Още по темата

На 7 октомври БАКБ сключи с БТК договор за придобиване на притежаваните от телекомуникационната компания 50% от капитала на „Пейтех“, като по този начин стана негов 100-процентов едноличен собственик.

С реализирането на сделката банката продължава стратегията си за навлизане на пазара на моментални разплащания, известен като „портфейлни услуги“.

От БАКБ напомнят, че дружеството „Пейтех“ беше създадено  в началото на тази година, като съвместна инвестиция на кредитната институция и БТК, като целта е разработване на портфейлни услуги. До момента то работеше по разработването на процеси и избор на технологичен доставчик, както и подготовка за лицензиране като дружество за електронни пари.

БАКБ очаква със сделката да се ускорят процесите и да представи решение, което да привлича клиенти от целия спектър на пазара в страната.

Мобилните плащания и дигиталните портфейли вече са част от ежедневието на потребителите. Финансовата индустрия е изправена пред изпитанието да въвежда иновации с възможно най-бързо темпо, поради растежа на финтех сектора и промените в предпочитанията и поведението на потребителите. Това налага банките и всички финансови институции да променят не само много процеси от своя бизнес, но и да предлагат нови технологични продукти, за да продължат да бъдат в крак с времето и особеностите на средата", коментира  Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет, по повод сделката. "Банката вече трябва да бъде в джоба на потребителя. Амбициите на БАКБ са бързо да навлезем на този пазар, за което ни е необходим пълен контрол върху дружеството и предстоящите стъпки по неговото лицензиране“, добави още тя. 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Работна група ще решава въпроса със задълженията за пътните ремонти