Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Банка ДСК спечели специална награда за „Сделка на годината“

Призът е за придобиването на придобиването на Societe Generale Експресбанк, вече оперираща под името Експресбанк

Банка ДСК спечели специална награда за „Сделка на годината“

Снимка: БГНЕС

Банка ДСК спечели специалната награда от Forbes Business Awards 2020 „Сделка на годината“, за придобиването на Societe Generale Експресбанк, вече оперираща под името Експресбанк. Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, прие приза на специална церемония.

По решение на своя собственик – най-бързо развиваща се в Централна и Югоизточна Европа банкова организация Група ОТП,  Банка ДСК финализира покупката на Експресбанк в началото на 2019 година. В момента протича най-мащабната банкова консолидация на българския пазар, която ще приключи в средата на 2020 г. 

След вливането на Експресбанк в Банка ДСК обединената финансова институция ще затвърди позицията си на една от най-големите на българския пазар, лидер по доверие, лидер в банкирането на дребно, с още по-силни позиции в частното и корпоративно банкиране, и с най-голям брой клиенти, които й се доверяват. 

Още по темата


„Интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк има важно значение за банковия сектор. Очакваме този процес да има сериозен положителен ефект за нашите индивидуални и бизнес клиенти, които ще се възползват от иновативни продукти и услуги, модерни дигитални канали за банкиране, отлично клиентско обслужване.

Тази награда означава много както за мен и колегите ми от Банка ДСК и Експресбанк, така и за всички наши партньори и клиенти. Тя затвърждава усилията, които полагаме и ни вдъхва нови сили да продължаваме напред. Вярвам, че това е правилният път за нас – обединени, с общи ценности и устремени към успеха“, сподели г-жа Виолина Маринова при получаването на отличието. 

Процесът по интеграция на двете банки продължава успешно и през 2020 година. След успешната миграция на банкоматите и ПОС терминали, както и прилагането на единна SWIFT система за плащания, започна и дистрибуцията на новите, близо 500 000 банкови карти до клиентите на Експресбанк, която ще продължи до края на април месец. 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
Петър Андронов: До дни банките прилагат мораториум за кредитите