Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

ББР отбелязва 20-тия си юбилей с международен икономически форум

ББР Форум 2019 ще пренесе в София европейската дискусия по програмата InvestEU и бъдещия й потенциал в региона на Югоизточна Европа

ББР отбелязва 20-тия си юбилей с международен икономически форум

Снимка: ББР

Международният икономически форум на Българската банка за развитие под наслов „Пътища за партньорства“ ще се проведе на 18 юни от 10 часа в хотел „Хилтън“. Провеждането на Форума тази година ще мине под знака на 20-годишния юбилей на банката. ББР Форум 2019 ще пренесе в София европейската дискусия по  програмата InvestEU и бъдещия й потенциал в региона на Югоизточна Европа.

Ще бъдат обсъдени практическите аспекти на програмата, новите бизнес модели и възможностите за регионални  партньорства.

Говорители ще бъдат министърът на икономиката и принципал на ББР Емил Караниколов, главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, представителят на Европейската комисия г-ца Флорентин Хопмайер, член на Кабинета на вицепрезидента Юрки Катайнен с ресор „Работни места, инвестиции, растеж и конкурентоспособност“, Яцек Трушчински  от Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ (DG ECFIN) на Европейската комисия, Марсел Рой – Генерален секретар на Европейската асоциация на публичните банки и агенциите за развитие (EAPB),  Карло Монтичели – Вицегуверньор  в  Банката за Развитие към Съвета на Европа, Андреас Бейкос – Ръководител на представителството на Европейската инвестиционна банка в България.

Дискусията ще разгледа важни въпроси за работата на банките за развитие в контекста на Многогодишната финансова рамка на ЕС  2021-2027. Основните  са: как чрез съвместни проекти ще се подпомогнат стратегическите цели на икономиките и  развитието на инфраструктурата и как най-голям брой сектори и региони може да се възползват от  европейските средства чрез гаранционната програма „InvestEU”.

 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов
Още по темата: Бюджет и финанси

Последни новини

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
Хакери са придобили данни на НАП за милиони българи?