Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Бензиностанциите получават отсрочка за смяната на фискалния им софтуер

Търговците ще могат да работят както досега до 30 септември, ако са закупили одобрен софтуер и имат график за внедряването му по обекти

Бензиностанциите получават отсрочка за смяната на фискалния им софтуер

Снимка: Pixabay

Бензиностанциите получават отсрочка за смяната на фискалния им софтуер. Министерството на финансите предлага нови промени в наредбата № Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане на портала за обществени консултации.

В бензиностанциите, които имат сключен договор за внедряване на фискалния им софтуер (ЕСФП) от одобрен след 1 април 2019 г. тип и изготвен график за внедряване по обекти, представени по електронен път на Националната агенция за приходите (НАП) до 31 юли 2019 г., ще могат да продължат да работят по досегашния ред до 30 септември.

Промяната е направена след среща между представители на бензиностанциите и Министерството на финансите, посочва се в мотивите на вносителя.

Предложеното удължаване на срока има за цел, от една страна, да се предостави достатъчно време, необходимо за наблюдаване в реални условия работата на ЕСФП преди да бъдат внедрени масово в търговските обекти, а от друга, да се даде възможност за поетапното внедряване на ЕСФП, за да не се стига до прекъсване на дейността на търговските обекти“, посочва се още в мотивите.

Също така е отчетен фактът, че за целите на масовото внедряване на ЕСФП в търговските обекти е необходимо да бъде предоставен допълнителен период от време за осигуряване на безпрепятственото функциониране и инсталиране на ЕСФП“, посочват още от финансовото министерство.

Промяната на срока ще влезе в сила в деня на обнародването на наредбата в Държавен вестник.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 4 седмици
...На фискалния СИ софтуер се казва и пише, „инвесторе”.
НАЕМЕТЕ СИ РЕДАКТОР С МАЙЧИН ЕЗИК БЪЛГАРСКИ бе, неграмотници ! ! !

Още от Бюджет и финанси
Аврамова: АПИ спря продажбата на месечни електронни винетки за превозвачите