IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият шеф на КФН Стоян Мавродиев влиза в Управителния съвет на ББР

Днес Наздорният съвет на банката трябва да гласува новия Управителен съвет и промени в устава й

14:01 | 29.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Бившият председател на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев е вписан в регистъра на Българската народна банка (БНБ) като член на Управителния съвет и нов изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР), показва справка на сайта на БНБ.

Днес и Министерството на икономиката официално потвърди слуховете, че ще има промени в Управителния съвет на държавната банка.

В Управителния съвет на ББР влизат още Румен Митров, бивш директор ,,Координация, анализ и политика на регулаторната и надзорната дейност" във финансовия регулатор, и Николай Димитров, който е кадър на банката.

Новият Управителен съвет трябва да бъде одобрен от Надзорния съвет на банката с председател Атанас Кацарчев и зам.-министрите на финансите и икономиката Кирил Ананиев и Лъчезар Борисов. Надзорът трябва да освободи и сегашния Управителен съвет в състав Ангел Геков, Илия Кирчев и Билян Балев.

След промените в ръководството днес ще бъдат предложени и гласувани от Общото събрание на ББР промени в Устава на банката. Според сайта Mediapool.bg ще има промени в политиката на кредитиране, като се ограничат заемите за едрия бизнес и се увеличат средствата за малки и стартиращи компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още