IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес тенденциите и банковата система ще са на фокус през седмицата

НСИ ще публикува цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари

10:07 | 29.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (29 март) от Националния статистически институт ще разберем колко са пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през февруари 2021 г.

Във вторник (30 март) Българската банкова система ще публикува данни за международната инвестиционна позиция за декември 2020. От централната банка ще разберем и какъв е размерът на преките инвестиции през декември 2020 г.

НСИ ще съобщи какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през март 2021 г.

Ще излязат данни за цени на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари 2021 г., както и цени на електрическата енергия и природния газ за битови и крайни небитови клиенти през второто шестмесечие на миналата година.

В сряда (31 март) БНБ ще даде информация за състоянието на банковата система през февруари.

В четвъртък (1 април) и петък (2 април) няма обявени събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още