Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Бизнес тенденциите и финансите на държавата ще са във фокуса на седмицата

Централната банка ще обяви брутния външен дълг

Бизнес тенденциите и финансите на държавата ще са във фокуса на седмицата

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за паричната и лихвената статистика и финансите на държавата.

В понеделник (25 март) няма обявени събития

Във вторник (26 март) Българската народна банка (БНБ) ще публикува данни, свързани с паричната статистика през февруари.

От Националния статистически институт (НСИ) ще научим какви са били индексите през четвъртото тримесечие на 2018 г. на цените на износа и вноса - предварителни данни. 

В сряда (27 март) НСИ ще даде информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през миналия месец.

В четвъртък (28 март) централната банка ще обяви данни от лихвената статистика през февруари и брутния външен дълг през януари 2019 г.

В петък (29 март) БНБ ще информира каква е международната инвестиционна позиция и размерът на преките инвестиции през декември 2018 г.

От НСИ ще разберем какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през март. Националната статистика ще публикува цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари и производството и доставките на енергийни продукти през януари 2019 г.

В последния работен ден на тази седмица и този месец ще излязат данни за индексите на цените на жилищата (ИЦЖ) през четвъртото тримесечие на 2018 г.

НСИ ще публикува окончателни данни за 2018 г. за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението, както и цените на електрическата енергия и природния газ за битови и крайни небитови клиенти за второто полугодие на миналата година.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Конкуренцията за концесионер на Летище "София" ще е оспорвана, прогнозира адвокат