Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Бизнесът ще вземе 100 млн. евро по JEREMIE за търговско финансиране и факторинг

Европейският инвестиционен фонд и Райфайзенбанк (България) подписаха гаранционно споразумение в подкрепа на българските малки, средни и междинни предприятия

Бизнесът ще вземе 100 млн. евро по JEREMIE за търговско финансиране и факторинг

Снимка: Ройтерс

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) подписаха гаранционно споразумение за 100 млн. евро, благодарение на което кредитната институция ще продължи да подкрепя и разширява продуктовата гама за подпомагане на българските малки, средни и междинни предприятия (с по-малко от 500 служители).

Още по темата

В рамките на следващите три години Райфайзенбанк (България) ще предоставя при по-благоприятни условия банкови продукти, свързани с търговско финансиране: банкови гаранции, акредитиви, факторинг, финансиране за оборотни средства и овърдрафти, обясниха от кредитната институция.

Трансакциите се ползват с подкрепа в рамките на Гаранционен инструмент за търговско финансиране, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд и финансиран от Министерството на икономиката с национални средства, възстановени от изпълнението на операциите по Инициативата JEREMIE.

„Благодарение на отличното ни партньорство с Европейския инвестиционен фонд сме оказали подкрепа на 4 хиляди проекта на български малки и средни фирми с повече от 450 млн. евро. Сега разширяваме тази подкрепа и към търговското финансиране и факторинга за малки и средни предприятия. Това споразумение идва във важен момент, за да може бизнесът в нашата страна по-лесно да преодолее кризата, предизвикана от пандемията“, коментира Добромир Добрев, зам.-председател на управителния съвет на Райфайзенбанк (България) с ресор Корпоративно банкиране и капиталови пазари.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Обезценките за кредитен риск оказват натиск върху доходността и капитала на банките