Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Близо 5,5 млн. лв. са инвестирани през Iuvo за една година

Целта ни занапред е да станем една на най-добрите P2P платформи в Европа, твърди изпълнителният директор Ивайло Иванов

Близо 5,5 млн. лв. са инвестирани през Iuvo за една година

Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo. Снимка: компанията

През юли онлайн платформата за peer-to-peer (Р2Р) инвестиции iuvo навърши една година. За тази година повече от 1700 инвеститори са ѝ гласували доверие, като са инвестирали близо 5,5 млн. лв. при годишна доходност до 15%.

През май iuvo се сдоби и с нов подобрен сайт, а екипът на компанията нарасна близо 3 пъти за изминалите 12 месеца.

Към момента iuvo работи с два сигурни и доказани в бранша оригинатора (Изи Кредит и Вива Кредит), а до края на годината се очаква да започне сътрудничество с още поне два, сред които и чуждестранни. Партньори на платформата са някои от най-иновативните и успешни компании в своите браншове в България, като това е свидетелство за доверието им в бизнес модела на Р2Р финансирането.

„Развихме се значително за последната една година, през която имахме предизвикателната задача да ограмотяваме пазара и потребителите за P2P като алтернативен финансов инструмент. Вярвам, че с дейността си променяме средата и представите за това какво е бъдещето на финансовия сектор и пишем история, налагайки нов за страната бизнес модел“ , казва Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo. 

Още по темата

През изминалата година Иванов участва в редица събития и финансови форуми, даде интервюта за водещи финансови и икономически медии в България, което е още едно признание за иновативния бизнес модел на iuvo. През юни компанията стана част от организацията Finance Estonia, в която членуват финтек компании, банки, p2p платформи.

„Целта ни занапред е да станем една на най-добрите P2P платформи в Европа и да спечелим доверието на още повече инвеститори и оригинатори (небанкови финансови институции, б. ред.). Скоро ми предстои да участвам и в един от най-популярните форуми в индустрията в Атина, за който скоро ще разкрием повече информация“, каза Иванов.

Iuvo представлява пазар за кредити и предоставя възможност на всеки, търсещ варианти  за влагане на свободни средства, да го направи лесно с buy back гаранция при атрактивни нива на доходност. Механизмът на алтернативната форма на финансиране позволява на инвеститорите да закупуват части от кредити, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции (оригинатори). Iuvo е изцяло инвестиционна услуга, като вложените чрез нея средства не са депозити и не са гарантирани от закона. Повече информация вижте тук

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Бюджет и финанси
ИПИ: Рисковете пред фискалния резерв